Adžić odabrao 17 igračica za Dansku

Sa šireg spiska otpale evropske šampionke iz Srbije 2012. godine, Sara Vukčević i Jasna Tošković, kao i nekoliko mlađih igračica
0 komentar(a)
Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 16.11.2015. 20:33h

Devetnaest dana prije početka Svjetskog prvenstva, Dragan Adžić je odabrao 17 igračica koje će predstavljati crnogorski rukomet u Danskoj.

Sa šireg spiska od 28 rukometašica su otpale evropske šampionke iz Srbije 2012. godine, Sara Vukčević i Jasna Tošković, koja dvije godine nije nastupala za reprezentaciju, kao i nekoliko mlađih igračica.

Nema ni stuba odbrane Anđele Bulatović, za koju se odranije znalo da neće biti u Danskoj, jer je operisala rame.

"Sari Vukčević je pukla tzv. Bekerova cista u koljenu, zbog čega tri sedmice nije trenirala. Tek se vratila u trenažni proces i zato neće biti sa nama", rekao je Adžić za "Vijesti".

"Zlatne lavice" će pripreme početi u ponedjeljak, 23. oktobra u 21 čas. U četvrtak putuju u Poljsku, gdje će u subotu igrati sa domaćom selekcijom, a vraćaju se u nedjelju.

Preko Frankfurta i Bilunda u Herning će 3. decembra doputovati i doskorašnje juniorske reprezentativke Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ema Ramusović i Itana Grbić, kojoj će ovo biti debi na velikim takmičenjima.

Malovićeva je igrala Svjetsko prvenstvo u Srbiji 2013. godine, a na šampionatu Starog kontinenta lani u Hrvatskoj i Mađarskoj su joj društvo pravile Jaukovićeva i Ramusovićeva.

Crna Gora će igrati u grupi A, a rival u utakmici koja otvara šampionat, 5. decembra u 15.45 časova, biće joj Srbija.

Tim Saše Boškovića, selektora za kojeg ne žele da igraju Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović i Katarina Tomašević, u baražu je bio slabiji od Rumunije, ali je dobio vajld-kard za nastup.

Protivnici su i Japan (6. decembar, 16.15 časova), Mađarska (8. decembar, 18.30), Tunis (9. decembar, 16.15) i na zatvaranju grupe, 11. decembra, domaća Danska (20.45 sati).

Crna Gora je dva puta igrala na svjetskim prvenstvima i oba puta je zaustavljena u osmini finala. U Brazilu 2011. je bolja bila Španija (23:19), a 2013. u Srbiji baš Danska (22:21).

Spisak - golmanke: Sonja Barjaktarović (Bursa, Turska), Alma Hasanić (Larvik, Norveška), Marina Rajčić (Mec, Francuska);

Krila: Radmila Petrović, Majda Mehmedović, Biljana Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija);

Bekovi: Milena Raičević, Đurđina Jauković, Katarina Bulatović, Đurđina Malović (Budućnost), Marija Jovanović (Isi Pariz, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Andrea Klikovac, Itana Grbić (Vardar);

Pivotmenke: Suzana Lazović, Ema Ramusović (Budućnost).

Određene su i tri rezerve iz Budućnosti - golmanka Ljubica Nenezić, lijevo krilo Ivona Pavićević i kružna napadačica Itana Čavlović.

Bonus video: