Adžić: Odradili smo sve što smo se dogovorili

"Kontrolisali smo meč sve vrijeme, a djevojke su prevazišle sebe, jer je jako teško igrati protiv Rusije, koja u svakom trećem napadu mijenja postavu”, rekao je Adžić.
67 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 05.12.2012. 21:57h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vršac - Selektor Dragan Adžić blistao je nakon pobjede protiv Rusije (30:27), u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva u Srbiji.

“Odradili smo sve što smo dogovorili i u odbrani i u napadu. U prvom poluvremenu nije bio dobar segment vraćanja, primili smo dosta lakih golova, ali smo to iznivelisali dobrim napadom. U prvih 15 minuta nastavka, kada se gotovo svaka utakmica rješava, bili smo najbolji i stvorili razliku koja nam je omogućila da razmišljamo o sljedećoj utakmici, odnosno odmaranju igračica. Kontrolisali smo meč sve vrijeme, a djevojke su prevazišle sebe, jer je jako teško igrati protiv Rusije, koja u svakom trećem napadu mijenja postavu. Mi nemamo tu mogućnost, zbog čega je jednim dijelom i došlo do pada u posljednjih 15 minuta”, rekao je Adžić.

Da li bi pobjeda nad Rumunijom otvorila vrata polufinala?

“Nama je interes da odigramo što više utakmica. Uradićemo sve da pobjeđujemo. Nismo imali, niti još imamo bilo kakav imperativ osvajanja medalje, ali ne volimo da gubimo”, dodao je Adžić

Koliko reprezentaciji znači povratak Marije Jovanović i Suzane Lazović?

“Bogu hvala da su tu. Odlično su ušle u meč i dale veliku podršku. Mara je bila jako motivisana i postigla bitne golove, a Suza je u odbrani dala veliki doprinos”, zaključio je crnogorski selektor.

Vitalij Krohin, selektor Rusije, priznao je da je “rezultat u sportu uvijek najbolje mjerilo”.

“Crna Gora je pokazala da je veoma organizovana ekipa, jer je ostala bez nekoliko glavnih igračica, ali je to toliko dobro balansiran tim da se njihovo odsustvo ne osjeća previše. Drži vrlo visok tempo igre i teško je da im se suprotstavite. Za duel sa ovakvim rivalom nam je bila neophodna mnogo bolja igra u odbrani. U napadu nam ne ide baš najbolje, jer je ovo ipak eksperimentalni tim, koji još nije spreman za ovakve utakmice”, rekao je Krohin.

Ljudmila Postnova, lijevi bek Rusije, istakla je da je “sa Crnom Gorom uvijek interesantno igrati, jer je veoma agresivna u odbrani”.

“Djevojke su jake i nama bekovima je izuzetno teško da šutiramo. Napravile smo mnogo grešaka u napadu u finišu poluvremena, što je protivnik iskoristio da sa dosta golova iz kontri stekne veliku razliku. U prvom meču smo nadoknadili minus šest, ali ovog puta nismo mogli, jer je Crna Gora na mnogo većem nivou od Rumunije”, dodala je Postnova.

Bonus video: