Adžić: Opustio nas je loš start Mađarske

"Malo nas je opustio loš ulazak Mađarske u utakmicu, a ekipa se teško vraća tokom meča. Hvala bogu da smo uspjeli u tome, a umor se manifestovao u napadu, koji nije bio smiren i kvalitetan", naglasio je Adžić.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 09.12.2012. 23:32h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Novi Sad - Četvrta pobjeda u nizu je dovela Crnu Goru na prag sna, ali selektor Dragan Adžić nije bio presrećan. Vidjelo se da ekipa polako gubi svježinu, a još se i povrijedila Majda Mehmedović.

"Umor je učinio svoje, a vidio sam da će nas čekati težak posao i to baš onda kada smo imali najveću razliku. Malo nas je opustio loš ulazak Mađarske u utakmicu, a ekipa se teško vraća tokom meča. Hvala bogu da smo uspjeli u tome, a umor se manifestovao u napadu, koji nije bio smiren i kvalitetan. Na to je uticao i izlazak Milene Knežević, jer Mara Jovanović praktično mjesec nije trenirala, tako da je ovo bilo previše za nju", naglasio je Adžić.

I pored činjenice da je polufinale blizu, jasno je da Crnu Goru čeka pakleno težak zadatak da se domogne "Arene".

"Djevojke su "izginule", igrale su do posljednjeg atoma snage protiv vrhunske ekipe. Vidjelo se kakvu rotaciju imaju Mađarice, kakav kvalitet imaju sa klupe i kako je teško se braniti od toga. Rezultat i odnos su bili fenomenalni, igračice su izvukle ovo "iz peta", ali za dalje takmičenje će to biti veliki problem.

Da li vas je iznenadila Klivinji?

"Pripremali smo se za nju, ali je očigledno došlo do malog potcjenjivanja, zbog čega je ona tako lako postigla četiri vezana gola i praktično vratila Mađarsku u igru. Imamo dosta igračica u Mađarskoj, pa smo imali prave informacije za nju, ali nismo odgovorili na pravi način. To je, ipak, najviše bilo zbog zamora.

Katarina Bulatović je opet preuzela odgovornost u završnici. Je li to bilo dogovoreno?

"Apsolutno. Ona nas je održala na kraju. Pokazalo se da je najsvježija i najspremnija da preuzme odgovornost. Na kraju smo i stvarali akcije koje bi ona mogla da završi.

U utorak imate prvu meč loptu protiv Njemica. Može li se ekipa oporaviti i osvježiti do tada?

"Gledao sam ih, fenomenalno se bore. Sa Hrvatskom je bila nevjerovatna utakmica, „na nož“. Biće nam svaka sljedeća utakmica jako, jako teška. Toga sam bio svjestan i ja i djevojke, zbog čega smo svakom meču prilazili najjače što možemo, jer smo znali da će ekipa u svakom sljedećem susretu biti sve umornija. Biće još ovakvih padova", napomenuo je Adžić.

Bon: Ne sviđa mi se odbrana koju igraju Adžićevi timovi

Karl-Erik Bon je sa Đerom izgubio finale Lige šampiona od Budućnosti, a novi poraz od Dragana Adžića naveo ga je da kritikuje odbranu koju forsira selektor "crvenih".

"Izgledalo je da će Crna Gora lako stići do pobjede, jer smo imali sedam golova minusa. Ali, tada je Kinga (Klivinji) počela da igra kao kraljica i omogućila nam da stignemo rivala. Ponosan sam kako smo se vratili u meč. Želim da kažem da je Dragan Adžić kreirao veoma dobre timove i u Budućnosti i u Crnoj Gori i sviđa mi se kako njegove ekipe igraju u napadu, ali ne i ono što rade u odbrani. Ne bi trebalo da se igra tako, da se za branjenje koristi prostor od šest metara i da se gura pivot. Ali, ako sudije to dozvoljavaju, onda moramo da se prilagodimo", rekao je norveški stručnjak na konferenciji za medije.

Klivinji, 20-godišnji srednji bek Vacija, umalo je bila junakinja preokreta, ali nije previše očajavala. Naprotiv - najavila je da će Mađarska sigurno igrati u polufinalu!

"Prije svega, želim da čestitam Crnoj Gori. Žao mi je što smo izgubile, ali drugo poluvrijeme je bilo izvanredno i za nas i za mene. Ovo će nam podići samopouzdanje za naredne utakmice, a ubijeđena sam da ćemo u naredna dva susreta savladati Rumuniju i Rusiju i ići u polufinale u Beograd", naglasila je Klivinji.

Bonus video: