Adžić: Ovo je pionirski projekat u sportu; Trener Bitinghajma: Ovo nije ženski rukomet

„Ovo je pravi recept za povratak publike. Ekipa će imati oscilacija, to je logično. Potrebno je strpljenje. Ovo nije prvi korak, već koračić, koji je pokazao potencijal ovog tima“, kazao je Adžić
291 pregleda 2 komentar(a)
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2017. 19:34h

Dragan Adžić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede Budućnosti nad Bitighajmom na startu Lige šampiona 32:24.

U 59. minutu je prišao svakoj igračici i članovima stručnog štaba i zagrlio ih jer je bio ponosan zbog onoga što je njegov tim pokazao.

„Puno puta sam bio ponosan u karijeri, a sada je taj osjećaj poseban. Ovo je pionirski projekat u svijetu sporta, da sa ovoliko mladih igračica u timu jedna ekipa kreće u najjače takmičenje. Možete zamisliti koliko je bilo teško ovim djevojkama.. Preponosan sam na sve, od - Darli, Milene, pa sve do 16-godišnje Godeč, i njenog gola na debiju“, rekao je Adžić.

„Ovo je pravi recept za povratak publike. Ekipa će imati oscilacija, to je logično. Potrebno je strpljenje. Ovo nije prvi korak, već koračić, koji je pokazao potencijal ovog tima“.

Potpuno drugačiji osjećaj imao je trener Bitighajma Martin Albertsen.

„Čestitke pobjedniku, ali mi smo znali da moramo da budemo bolji za deset golova razlika da bismo dobili ovdje. Djevojke nisu bile spremne za ovaj rat. Ne sviđa mi se kada se ovako igra ženski rukomet, kao da je muški, ali to je očigledno dozvoljeno u Ligi šampiona. U Njemačkoj ljudi žele da gledaju ljepotu, lepršavost i lijepe golove, a ne ovakav rat“, kazao je Albertsen.

Bonus video: