Adžić: Ovo je produkt „debelog“ i krvavog rada djevojaka godinama

14 komentar(a)
Dragan Adžić i igračice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić i igračice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2015. 22:32h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Crna Gora je zadivila svijet, potpuno razbila izvanredni napad Mađarske, Žužanu Tomori zadržala na samo jednom pogotku i slavila sa 17 golova razlike ... Ništa to nije začudilo Dragana Adžića.

"Očekujem uvijek da ovako djevojke igraju. Samo je ispoštovano nešto što se godinama trenira, nije to nikakva filozofija. Znamo mađarski rukomet, sve što smo dogovorili je ispoštovano i posljedica toga je ovaj rezultat. Nekada je to pobjeda, nekad remi ili poraz, ali je ovo produkt „debelog“ i krvavog rada ovih djevojaka godinama", istakao je selektor Crne Gore.

Protiv Mađarske ste na Evropskom prvenstvu vodili sedam razlike, ali je rival stigao do izjednačenja. Jeste li pomislili na taj meč nakon prvog poluvremena?

"Sreća da smo imali tu utakmicu, to sam i napomenuo djevojkama. One su se vratile na teren i ušle u drugo poluvrijeme kao da je 0:0. Imamo i to iskustvo da možemo da zadržimo fokus do kraja i igramo bez ikakvog opterećenja i bavljenja semaforom".

Je li ovo najbolje odbrambeno izdanje Vaših timova?

"Među boljima jeste sigurno. Protiv Mađarske i ekipa iz te zemlje svakako jeste. Po više aspekata je ovaj učinak vrlo važan i dragocjen".

Dali ste šansu mladima, kako ste zadovoljni njihovom igrom?

"Sve su djevojke bile maksimalne, i one koje su ušle i one koje su počele. One su jedno i igraju onda kada su raspoložene".

Kako se pripremiti za Tunis poslije ovakve pobjede?

"Moraćemo vrlo ozbiljno, bez obzira na dosadašnje rezultate Tunisa. Svaka nam je utakmica na Svjetskom prvenstvu bitna, a kada smo ozbiljni onda smo bliži da ostanemo zdravi i da pobijedimo. Ako bude prostora, probaćemo da sačuvamo Jovanović, Lazović i Radičević. Mogao bih još da nabrajam, ali su njih tri najkritičnije".

Prvi cilj je ispunjen, pošto su kvalifikacije za Olimpijske igre praktično izborene, ali ovakva odbrana daje nadu za veće rezultate.

"Ovome težimo, rezultat protiv Mađarske je dokaz koliko smo posvećeni odbrani. Zasada se bavimo samo Tunisom, a već imam sjajnu emociju otkada sam ušao u ovu dvoranu, kao i sve djevojke koje su igrale 16. decembra 2010. godine, kada smo upisali veliku pobjedu protiv Danske. Vjerujem da će nam to pomoći da i tu utakmicu odigramo sa ovom energijom. Koji će rezultat biti, to je manje bitno", zaključio je Adžić.

Njegov kolega iz Mađarske, Andraš Nemet, nakon pobjede nad Srbijom je rekao da će njegov tim savladati i Crnu Goru, jer je uzela samo bod protiv Srpkinja. Na pitanje da li je potcijenio rivala, 62-godišnji trener je odgovorio:

"Kada smo savladali Srbiju, mislio sam da ćemo pobijediti i Crnu Goru. Nisam potcijenio Crnu Goru, ali sam bio uvjeren da ćemo trijumfovati", ostao je Nemet pri svome.

Zato je i ispraćen sa minus 17...

Bonus video: