Adžić: Ovo nije prava Budućnost; Bulatović: Pojela nas je nervoza

„Ništa Đer nije odigrao drugačije od onog na šta smo se spremale, ali je napad bio baš loš. Morale smo da jurimo protivnice cijelu utakmicu, a to je bilo baš teško”, rekla je Kristina Neagu nakon poraza od Đera (26:20)
104 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2017. 15:48h

Snovi o trećoj tituli prvaka Evrope su se pretvorili u košmar u „Laslo Pap areni”, gdje je Đer potpuno nadigrao Budućnost i onemogućio je da se bori za treću titulu prvaka Evrope.

Igračice najtrofejnijeg crnogorskog kluba nisu našle rješenje za mađarskog velikana, koji ih je drugi put zaredom u polufinale Lige šampiona dobio najjačim oružjem Podgoričanki - sjajnom odbranom.

Vjerovatno je i pritisak sputao „plave”, kod kojih su samo Kristina Neagu i Katarina Bulatović igrale kako znaju.

„Nismo bili na nivou, sve što smo vježbali i da igramo bez stresa i pritiska nismo ostvarili. Ovo nije prava Budućnost, žao mi je što ekipe nije odigrala kako može i kao na prethodnih pet utakmica. Đer je u ovom trenutku bolji i jači”, istakao je Dragan Adžić za RTCG.

Na oproštaju generacije je želja bila šampionski pehar, ali je Đer i u trećem međusobnom meču u Budimpešti bio nerješiva enigma.

„Djevojke su htjele da se oproste sa titulom i da konačno dobijemo Đer, jedino njega nismo pobijedili na fajnl-foru, ni u gostima. Uradili smo sve što smo znali da ekipa ne bude u ovakvom grču, ali se to nije desilo”, dodao je Adžić.

Katarina Bulatović je bila razočarana.

„Pričale smo da ne smijemo da budemo previše nervozne, a nas je pojela nervoza. Bile smo previše napete, ne znam razlog tome. Tražićemo ga, ali je to sada najmanje bitno, jer sjutra ne igramo finale, nego meč za 3. mjesto”.

„Trenirale smo cijele sezone za ovo, htjele na najljepši mogući način da se oprostimo, ali neka svaka igračica vidi zbog čega smo imale ovakvu nervozu, neka se sa sobom malo ispriča. Ne treba biti puno pametan, svi smo gledali utakmicu”, naglasila je Bulatovićeva.

Kristina Neagu je propustila priliku da osvoji drugu titulu sa podgoričkim klubom. Bila je na sva četiri fajnl-fora, na tri je nju i saigračice zaustavio Đer.

„Mnogo sam razočarana. Ništa Đer nije odigrao drugačije od onog na šta smo se spremale, ali je napad bio baš loš. Nismo uspijevale da damo gol, a mnogo je teško da se odbraniš kad je napad takav. Morale smo da jurimo protivnice cijelu utakmicu, a to je bilo baš teško”.

„Ne znam zašto nismo igrale kao do sada, dobro smo se osjećale i mislile da će biti drugačija utakmica. Dosta šuteva smo promašile, griješile u odbrani... Razočarana sam, niko od nas ovo nije očekivao”, naglasila je Rumunka, koja kaže da ekipa nije bila pod presijom.

„Nismo imale veći pritisak nego prošle sezone. Ne znam koji je razlog poraza, ali nismo bile na visokom nivou i bolji tim je pobijedio”.

Itana Grbić igra svoj prvi fajnl-for. Bila je sve vrijeme na terenu kao lijevo krilo i srednji bek, ali nije mogla da spriječi poraz.

„Teško bilo šta reći poslije ovako loše utakmice. Nismo pokazale maksimum, ni ono što smo vježbale. Bile smo sigurne i vjerovale da će energija biti na nivou, ali nismo pokazale ono što smo htjele kada je najviše trebalo. Utakmica za 3. mjeso će biti posljednja ove generacije, nadam se da će se pobjedom oprostiti”.

Biljani Novović su oči bile pune suza nakon pretposljednje utakmice u karijeri.

„Očekivala sam mnogo više od utakmice i od ekipe. Podbacile smo u svim segmentima, i u odbrani i u napadu, Đer je zasluženo pobijedio. Cijele sezone igramo slabo sa igračicom više, to se nažalost ponovilo i na fajnl-foru”.

Galerija

Bonus video: