Adžić: Prvo da dođemo do četvrtfinala

"Neke vrhunske, svjetske reprezentacije ostaće bez borbe za medalje, neće biti među četiri u grupi”, kazao je Adžić za „Vijesti”.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2012. 21:50h

Komentarišući žrijeb za Olimpijske igre, selektor ženske rukometne reprezentacije Dragan Adžić kazao je da se ne bavi puno žrijebom i da ne očekuje da mu žrijeb nešto može pomoći”.

Crna Gora je danas u Londonu žrijebana u grupu A sa Rusijom, Hrvatskom, Velikom Britanijom, Brazilom i Angolom.

„Evidentno je da je Velika Britanija izabrala grupu gdje su dvije vanevropske reprezentacije, računajući da će im biti lakše, i samim tim je naša grupa na papiru značajno slabija od druge grupe. Ali, na Olimpijske igre se ide da se bori za medalju, a taj će put biti paklen, jer je druga grupa izuzetno jaka. Tu će neke vrhunske, svjetske reprezentacije ostati bez borbe za medalje, neće biti među četiri u grupi”, kazao je Adžić za „Vijesti”.

U grupi B su Norveška, Španija, Danska, Francuska, Švedska i Južna Koreja. Po četiri prvoplasirane iz obje grupe idu u četvrtfinale. Norveška (2008), Danska (1996, 2000, 2004) i Južna Koreja (1998, 2002) su osvojile šest posljednjih olimpijskih zlata.

„Sigurno je da će u četvrtfinalu protivnik biti neko od favorita za medalju. Možda se jedino Južna Koreja sa ovom generacijom na Svjetskom prvenstvu nije pokazala da je za medalju, ali kod njih se to nikada ne zna. Ostale su bile u borbi za medalju na posljednjim takmičenjima. Dakle, apsolutno nas čeka težak posao u četvrtfinalu, a naravno mi prvo treba da uradimo sve da dođemo do četvrtfinala, jer i Angola i Brazil su pokazale da imaju izuzetan kvalitet i da su nezahvalni protivnici. Uostalom, bile su bolje plasirane od nas na posljednjem SP", dodaje Adžić.

Crna Gora, Hrvatska i Velika Britanija su debitanti na olimpijskom turniru. Prvak Afrike, Angola je od Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine redovan učesnik. U Atlanti je bila sedma (od osam timova), dva puta deveta od 10 ekipa (u Sidneju 2000. i Atlanti 2004), dok je u Pekingu prije četiri godine bila posljednja. Najzad, Brazil, četvrtfinalista posljednjeg SP, debitovao je na olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i bio osmi od 10 timova, u Atlanti je bio sedmi, a u Pekingu deveti.

„Mi, Bogu hvala, poznajemo sve ekipe sa kojima smo u grupi, sa svima smo igrali, što je velika stvar za nas u pripremi. Ne očekujem da će do Olimpijskih igara biti nekih iznenađenja, pa ćemo moći da se kvalitetno spremimo za sve protivnike”, zaključio je Adžić.

Bonus video: