Adžić: Spremamo se kao za bilo koju drugu utakmicu

Svjesni smo da će pritisak sa tribina biti maksimalan, ali ćemo probati da ostanemo mirni, stabilni i posvećeni - kaže Dragan Adzić
35 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2012. 20:32h

Od specialnog izvještača "Vijesti"

Novi Sad - Dragan Adžić je kao poklon za 43. rođendan dobio jednu od atipičnijih pobjeda u karijeri.

"Osjećaj je fenomenalan, primiti samo sedam golova u drugom poluvremenu u ovom sastavu od reprezentacije Španije može samo Crna Gora. Iako iritiramo mnoge favorite koji se bave sa nama i našom odbranom, pogotovo Norveška i Mađarska, sigurno ćemo nastaviti da igramo onako kako njima ne odgovara. Vidjelo se da postoji pritisak na sudije po tom pitanju, ali smo sve to izdržali. Ovo je odbrana na koju utiče veliki karakter i odricanje svih, a ne to što oni misle. Ponosan sam na djevojke, jer treba odigrati šestu utakmicu na ovakav način", rekao je Adžić.

Zbog čega je ekipa onako pala?

"Došlo je do zamora materijala. Neka od djevojaka je izjavila da ovo nije zahtjevno fizički, koliko psihološki, jer smo odigrali mnogo bitnih utakmica. Sve se to akumulira, ali vjerujem da ćemo skupiti snage da odigramo još taj jedan meč onako kako možemo i napravimo ono što nismo do sada na evropskim prvenstvima".

Da li ste željeli pobjedu da biste izbjegli Norvešku ili je proradio inat zbog sudijskog kriterijuma?

"Djevojke ne daju na sebe i meni to imponuje. Nismo se nijednog trenutka bavili biranjem protivnika, već ne damo da nas neko pobijedi".

U polufinalu, pomalo iznenađujuće, igrate protiv Srbije. Šta očekujete od tog meča?

"Očekivao sam da će Srbija igrati dobro na svom terenu, jer dosta rukometašica nastupa u Ligi šampiona. Očigledno je da su se domaće kvalitetno pripremile. Iznenadile su Francusku u posljednjem meču, na čemu im čestitam, a mi ćemo se spremati za polufinale kao i za svaku drugu utakmicu. Svjesni smo da će pritisak sa tribina biti maksimalan, ali ćemo probati da ostanemo mirni, stabilni i posvećeni", zaključio je Adzić.

Bonus video: