Adžić: Svaka čast djevojkama

"Rade fenomenalno, posebno nakon Svjetskog prvenstva, a osjeća se i dobra energija u ekipi", kaže Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2012. 23:25h

Trener Budućnosti Dragan Adžić smatra da je početak utakmice sa Mecom odredio pobjednika.

"Bilo je jako bitno da kvalitetno uđemo u meč, jer su djevojkama noge teške, kao i da na startu pokažemo Mecu da nema šta da traži, a drago mi je što smo smogli snage da se vratimo u drugom poluvremenu. Dobili smo 10 od 11 utakmica u Ligi šampiona, a u jedinoj koju smo izgubili nismo bili u punom sastavu. Zbog toga svaka čast djevojkama. Rade fenomenalno, posebno nakon Svjetskog prvenstva, a osjeća se i dobra energija u ekipi. Uzgred, imamo veću širinu nego prošle godine, iskusniji smo, a samo se nadam da ćemo u polufinalu biti kompletni", kaže Adžić.

U grupi 1 se sve zakoplikovalo, šanse da drugo mjesto osvoje imaju tri ekipe - Midtjiland, Larvik i Ićako. Koga priželjkujete?

"Sve te ekipe su izuzetno kvalitetne. Sa Ikastom (Midtjiland) smo igrali, u pitanju je odlična ekipa, Larvik je izvanredan tim, a Ićako ima značajno jaču ekipu od španske reprezentacije. Od kvalifikacione utakmice u Rusiji do prvog meča polufinala imamo samo sedam dana, tako da ćemo imati malo vremena za pripreme. Ali, mi se duže i studioznije spremamo od ostalih i naći ćemo način da budemo pravi", zaključio je Adžić.

Mec se davno oprostio od polufinala, u Podgoricu je došao samo da izbjegne katastrofu. I uspio je, iako je bio na ivici ponora.

"Pokušali smo da pružimo dobar otpor, što nije lako protiv ovako dobre ekipe kao što je Budućnost. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, a u drugom smo se potrudili da stignemo razliku. Iako mi nije drago što se to desilo, povrede Cvijić i Miljanić su nam pomogle da se vratimo u igru. Šteta što nismo iskoristili šansu da smanjimo zaostatak na dva gola i povećamo neizvjesnost", naglasio je trener francuskog prvaka Sebastijen Gardiju.

Bonus video: