Adžić: Tanka je linija od sjaja do očaja

"Nesigurnost se iz napadu prenijela u odbranu, a nadam se da ćemo ovu skupu lekciju naučiti do meča sa Larvikom”, rekao je Adžić
5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2013. 01:09h

Dragan Adžić, trener Budućnosti nakon teškog poraza od Đera u gostima (27:17), na startu Glavne runde Lige šampiona, imao je šta kaže svojim izabranicama.

“Govore da je tanka linija od sjaja do očaja, a moje izabranice to nisu naučile. Lunde nije toliko blistala, koliko smo joj lošim odlukama u napadu pomogli da ostvari fantastičan učinak. Nesigurnost se iz napadu prenijela u odbranu, a nadam se da ćemo ovu skupu lekciju naučiti do meča sa Larvikom”, rekao je Adžić.

Adžić je dodao da je očekivao više od svoje ekipe u svim segmentima igre.

“Ali, nijesmo na pravi način ušli u meč. Ovo je veliko iskustvo za naš mladi sastav i vjerujem da ćemo izvući prave pouke pred mečeve koji nas očekuju u nastavku glavne runde. Velika je razlika u iskustvu između dva tima, ali rekao bih da je nedostajalo i psihičke pripremljenosti za ovakav meč i veća angažovanost s obzriom na to kakav je kvalitet protivnika.

“Evropsko prvenstvo je ostavilo traga na igračicama koje su igrale u Srbiji, dok se kod ostalih igračica izuzev Dragane Cvijić koja je bila na zavidnom nivou, vidjelo da im nedostaje iskustvo na ovom nivou. Djevojke nijesu uspjele da daju 100 odsto svojih mogućnosti, a kada to nije slučaj, onda smo jako osjetljivi, što je pokazao i ovaj meč”, kazao je Adžić.

Golman Klara Voltering, kapitenka Budućnosti, rekla je da nije problem da se izgubi, ali “jeste kada se izgubi na ovaj način”.

“Nemam riječi, sada moramo da radimo i pripremimo se za sljedeće izazove. Moramo mnogo bolje od ovoga, a ubijeđena sam da nam neće faliti motiva i fokusa protiv ostalih, takođe jakih rivala”, rekla je Njemica.

Ambros Martin, trener Đera, izjavio je da je “Budućnost u prvom poluvremenu pokazala karakter koji joj je pomogao da se vrati nakon početnog deficit”.

“Onda sam imao sreću, da je na golu bila velika Lunde, koja je prelomila meč. Trijumf je ubjedljiv, a koliko je bitan i veliki govori samo to da je ostvaren protiv Budućnosti”, rekao je španski stručnjak.

Larvik je sljedeći rival Budućnosti, Norvežanke u nedjelju gostuju u “Morači”…

“Poslije ovakvog izdanja, duel protiv Larvika će biti još teži. Ipak, ovo je faza u kojoj je osam najboljih evropskih ekipa i u ovoj rundi su sjajne ekipe. Vidjećemo koliko smo dorasli ovom nivou i koje su igračice spremne za ovaj nivo”, zaključio je Adžić.

Bonus video: