Adžić: Važni bodovi, ali možemo bolje

2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Www.serbia2013.com
Dragan Adžić, Foto: Www.serbia2013.com
Ažurirano: 08.12.2014. 22:46h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Osijek - Selektor crnogorskih rukometašica Dragan Adžić čestitao je svom timu na važnoj pobjedi na otvaranju Evropskog prvenstva.

"Meč je očekivano bio težak. Srbija je vrlo kvalitetna ekipa i zaslužuje čestitke što je sa toliko povrijeđenih igračica pružila ovakvu partiju. Pokazala je karakter i kvalitet. Hvala i mojim igračicama što su uspjele da se izbore sa svim i upišu veliku pobjedu. Sve možemo da popravimo i da igramo puno bolje, ali je ovakvo izdanje bilo očekivano s obzirom na naboj. Vjerujem da ćemo u narednim utakmicama biti rasterećeniji. Čeka nas Slovačka, koja je odigrala fenomenalnu utakmicu protiv Francuske i moraćemo da budemo bolji nego na ovom meču".

Lazović: Moramo da se okrenemo narednim mečevima

Iako je riješila meč, Suzana Lazović je bila jako skromna i poručila da joj je najbitnije što su joj saigračice vjerovale i dodavale joj loptu.

"Odlučila je odbrana, to je naš glavni adut. Već sada moramo da se okrenemo Slovačkoj i Francuskoj i što boljem oporavku. Dobro smo krenule, pri kraju poluvremena smo primile nekoliko golova koje nismo smjele, u nastavku stekle razlike pa opet pale u igri, ali je najvažnije da smo dobile ovakvog rivala. Bilo mi je teško fizički da izdržim, izlazila sam na dva-tri minuta, ali se nadam da ću nastavku moći duže da igram", naglasila je kružna napadačica.

Uz nju, u odlučujućim trenucima je bila fenomenalna i Milena Knežević, koja je preuzela odgovornost kada je Srbija izjednačila.

"U prvom poluvremenu smo bile stegnute, a u drugom smo prikazale bolju igru. Borile smo se i zasluženo pobijedile. Sada ćemo biti rasterećenije, ali nam neće biti lako, jer dolaze teški protivnici. Protiv Francuske smo vidjeli da Slovačka nije nimalo naivan protivnik".

Biljana Pavićević je naglasila da nije mala stvar pobijediti vicešampiona svijeta.

"Ovaj trijumf će nam puno značiti zbog samopouzdanja. Igrale smo fenomenalno u odbrani i na golu imale sjajnu Sonju Barjaktarović. Upravo zbog toga je rezultat ovakav".

Saša Bošković, selektor Srbije: Uspjeli smo nekako da odigramo pojedine periode meča kvalitetnije nego što smo mogli zbog svih ovih povreda. Ostali smo bez srednjeg beka, a to je protiv ovakvog suparnika bilo nemoguće nadoknaditi. Djevojke su imale veliku želju, Andrea Lekić nije ni trebalo da igra, a sada imamo i problem sa Draganom Cvijić. Snimićemo je i vidjeti šta je.

Biljana Bandelije je ponovo bila raspoložena protiv Crne Gore, ali kao ni u polufinalu Evropskog prvenstva nije mogla da spriječi poraz.

"Žao mi je što smo izgubile. Nedostajala nam je koncentracija u napadu, to moramo da sredimo i da imamo veću taktičku sigurnost. Čestitke Crnoj Gori na pobjedi, okrećemo se sljedećim utakmicama", rekla je 189 centimetara visoka Srpkinja, koja je taj meč u Srbiji igrala pod djevojačkim prezimenom Filipović.

Bonus video: