Adžić: Vjerujem da ćemo iz ovog meča izaći jači

“Spustio sam karton za tajm-aut na sto, ali nisam vidio da li je to bilo prije ili poslije faula. To se dešava u rukometu. U 10 situacija odluke nisu bile u našu korist, ova posljednja je jeste i o tome će se pričati. To je rukomet”, rekao je trener rumunskog šampiona Kim Rasmusen
3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.11.2015. 21:01h

Poslije godinu i osam mjeseci, Budućnost nije pobijedila u “Morači”.

Bod je odnio CSM Bukurešt (23:23), a Dragan Adžić je svjestan da njegov tim nije igrao kako može protiv odlične ekipe iz Rumunije, za koju je ocijenio da može do fajnl-fora.

“Očekivao sam da će Bukurešt odigrati ovako. To nije bilo zato što smo ga potcijenili, nego što je igrao preko našeg trenutnog maksimuma. Možda je ovo bilo opuštanje ili očekivanje istog nivoa rivala kao u prvom meču, a ovo je bio Bukurešt za kakav smo se spremali, vrlo ozbiljan i kvalitetan. Utakmica je za ozbiljnu analizu, ali sada se okrećemo Savehofu, jer očekujemo težak meč u Geteborgu”, istakao je trener “plavih”, koji je obećao da će njegov tim izvući pouke.

“Moramo da se vratimo na nivo iz prošle godine, sada nismo bili smireni i koncentrisani, što je normalno i očekivano. Ove sezone je mnogo turbulentnije i izazovnije, ali vjerujem da ćemo, kao i mnogo puta do sada, iz ovog meča izaći jači i da ćemo nešto naučiti”.

Od prave forme su, čini se, najdalje Radmila Petrović i Marta Žderić. Na pitanje da li je razlog za to što nemaju pravu konkurenciju, Adžić je odgovorio:

“Svako ima alternativu. Neko bolju, neko slabiju, stariju ili mlađu. Opredijelili smo se za ovakav tim, kraj sezone će pokazati da li smo bili u pravu. Ovakva utakmica nam je plus, da se ne opustimo pred Vardar, Đer i Midtjiland. Bukurešt će imati što da pokaže protiv tih timova, za svakoga će biti uspjeh da bude među četiri najbolje”.

Biljana Pavićević je čestitala protivnicama zaslužen remi.

“Odavno nam neko nije uzeo bod u 'Morači'. Odbrana nije bila prava, ta nesigurnost se odrazila u napadu i dobro je što smo izvukle bod”.

Kristina Neagu je promašila dva sedmerca, a priznala je da ekipa nije bila dovoljno spremna za ovakav meč.

“Nažalost, stav nije bio kao u Bukureštu, kada smo pokazale kako možemo da igramo i dobile smo veoma jaku ekipu. Moramo da vidimo gdje smo griješile, imamo dosta prostora da budemo bolje. Nije bio naš dan, rezultat je pravedan. Bod je bolji od nijednog, a mislim da je sve i dalje u našim rukama”.

Trener CSM-a Kim Rasmusen je bio oduševljen zbog boda, iako je njegov tim možda i zaslužio da pobijedi.

“Poslije prošle utakmice sam želio da pokažemo sebi da možemo da budemo bolji. Uzeli smo bod protiv tima kojem se divim, ponosni smo zbog rezultata”.

Da li ste na vrijeme tražili tajm-aut?

“Spustio sam karton za tajm-aut na sto, ali nisam vidio da li je to bilo prije ili poslije faula. To se dešava u rukometu. U 10 situacija odluke nisu bile u našu korist, ova posljednja je jeste i o tome će se pričati. To je rukomet”.

Jedna od najzaslužnijih za odlično izdanje rumunskog šampiona je bila Jelena Grubišić, koja je između stativa zamijenila Majsu Pesou i bila nerješiva enigma za “plave”.

“Radovale smo se nakon meča, ne znam koliko godina ovdje neko nije pobijedio ili igrao neriješeno. U odbrani smo bile bolje nego u prvom meču, zatvorile smo šuteve sa šest metara kojih je bilo dosta u Bukureštu".

"Ne mislim da sam samo ja donijela prevagu, cijela ekipa je dala sve od sebe i odigrale smo najbolju utakmicu. Još kada se zna da smo stigle tek popodne, ovaj bod je veliki kao kuća”, aludirala je Hrvatica na činjenicu da je CSM tek danas stigao u Podgoricu, a ne juče ujutro zbog magle na aerodromima u Bukureštu i Beogradu.

Bonus video: