Adžić: Vjerujem da se više nikada desiti ovakvo izdanje Budućnosti u odbrani

„Moramo da izađemo jače iz ovoga”, istakla je Milena Raičević nakon poraza od Bresta (35:32)
4462 pregleda 3 komentar(a)
Milena Raičević na večerašnjoj utakmici, Foto: Boris Pejović
Milena Raičević na večerašnjoj utakmici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2019. 21:33h

Dragan Adžić je bio tužan nakon jednog od najtežih poraza na klupi Budućnosti, koju vodi skoro deceniju. Podgoričanke su pred svojim navijačima na startu Lige šampiona izgubile od Bresta 35:32.

„Brest je igrao sjajno, ima kontinuitet, a mi nismo ispoštovali nijedan dogovor. Energija nije bila na potrebnom nivou, tražićemo razloge zašto smo ovako izgledali. Izaći ćemo jači i nastaviti svojim putem i igrati ne kao večeras, nego kao do večeras. Hvala publici na podršci, nadam se da ćemo joj utakmicom u Njemačkoj uzvratiti i dočekati Ramniku Vlčeu na višem nivou. Nismo ovo očekivali, ali ćemo dobrom analizom i razgovorom izaći jači i sa većom enegrijom odigrati protiv Bitighajma”, rekao je Adžić.

Podgorički tim nije imao rješenja za Anu Gros, koja se pomjerila sa pozicije desnog na srednjeg beka i golovima i asistencijama potpuno razbila odbranu rivala.

„Apsolutno ni na jednu stvar nismo odgovorili u odbrani. Iluzorno je baviti se problemima u napadu kad damo 32 gola, ali broj primljenih pogodaka upozorava. Nismo od prvog do posljednjeg minuta bili na nivou. Tokom igre smo prepoznavali šta je ideja protivnika, ali nije bilo karakteristične reakcije. Vjerujem da se više nikada desiti ovakvo izdanje Budućnosti u odbrani”.

Budućnost je u pripremnom periodu dobila 14 od 15 mečeva, savladala Đer 31:23 i očito previše poletjela...

„Svega ima pomalo. Sam sastav tima, energija do današnjeg dana, te dobar odnos i vrlo kvalitetan rad su uticali da malo opuštenije uđemo u meč. Ima i drugih faktora koje ćemo proći sa djevojkama. Znali smo da nismo u takmičarskoj formi, ali to nismo prebrodili. Nadam se da ćemo se sljedeće sedmice vratiti na prepoznatljiv nivo”, zaključio je Adžić.

Milena Raičević je bila potištena.

„Razočarana sam, prije svega igrom u odbrani. Ako nas je šta krasilo, to je igra u odbrani, ali je od početka nismo imale. To nas je koštalo. Navikle smo da primimo malo golova, a sada smo dozvolile puno. Moramo da izađemo jače iz ovoga, da popravimo mnogo stvari da bismo igrale na većem nivou nego večeras”, istakla je kapitenka.

Bonus video: