Adžić: Vrijeme će pokazati značaj pobjede u Vlčei

Veoma sam zadovoljan kako su sve djevojke iznijele teret na vrućem terenu i bilo je zadovoljstvo poslije sedam godina ponovo igrati u Vlčei - rekao je trofejni trener
1639 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Šamar od Bresta na startu Lige šampiona je bio važan za buđenje, a 1. novembar bi mogao da bude prekretnica u sezoni u kojoj rukometašice Budućnosti žele da se vrate na fajnl-for.

Iako su igrale bez Milene Raičević i Marine Rajčić, “plave” su u Ramniku Vlčei savladale istoimeni domaći tim 21:20 i ušle u glavnu fazu.

I ne samo to - pokazale su karakter i bile najjače kad je bilo najpotrebnije.

- Ova dva boda vrijede nevjerovatno mnogo i vrijeme će pokazati njihovu pravu vrijednost. Veoma su značajni i za najiskusnije, ali i za mlade djevojke na kojima počiva budućnost kluba, ali i reprezentacije. Veoma sam zadovoljan kako su sve djevojke iznijele teret na vrućem terenu i bilo je zadovoljstvo poslije sedam godina ponovo igrati u Vlčei. Ovaj duel će puno značiti i djevojkama koje očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu, jer Ramniku Vlčea u svojim redovima ima sedam rumunskih, dvije španske i jednu mađarsku reprezentativku - kazao je Adžić nakon pobjede u Vlčei.

Podgoričanke su upisale treću pobjedu, a narednog vikenda će u Francuskoj imati šansu da se osvete Brestu za poraz u “Morači” (35:32).

- Tek nakon utakmice u Brestu možemo da se vratimo na duel protiv tog tima i poraz koji smo doživjeli u Podgorici, da analiziramo da li je bio koristan ili ne. Vjerujem da smo sada puno spremniji i da možemo da odigramo dobar meč i na tom terenu. Brest je pobijedio Mec u francuskom prvenstvu, igra fenomenalno i znamo kakav nas ispit očekuje naredne sedmice. Ipak, vjerujemo da imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način i da se revanširamo za poraz u Podgorici.

Na gostovanju u Vlčei, povrijedila se golmanka Anastasija Babović, ali Adžić vjeruje da nije u pitanju ozbiljniji problem. Uzgred, vjeruje da će u Francuskoj moći da računa na Raičevićevu i Rajčićevu.

- Vjerujemo da povreda Babovićeve nije teže prirode. I ona i sve druge mlade igračice su dale nemjerljiv doprinos ovoj pobjedi, a iskustvo i kvalitet koji imamo u čitavom timu su ono što nas čini ponosnim. Sve zajedno je donijelo željeni rezultat u Vlčei. Raičevićeva i Rajčićeva su ostale u Podgorici, radile su maksimalno prethodnih dana, kako bi se oporavile i bile spremne za gostovanje u Francuskoj. Ostaje da se vidi da li će biti spremne za taj duel - zaključio je Adžić.

Bonus video: