Adžić: Zadovoljan sam odnosom, realizacija će se popraviti

"Falilo je tečnosti u igri, ali su djevojke dobrim pristupom to nadomjestile. Ubijeđen sam da će i realizacija biti bolja u nedjelju", rekao je Adžić
50 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Ažurirano: 26.03.2014. 21:09h

Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić je bio srećan zbog osvajanja dva boda protiv Češke, koja praktično vode Crnu Goru na Evropsko prvenstvo.

Nakon tri kola, naime, naša selekcija ima sve tri pobjede u grupi, a priliku za četvrtu ima u nedjelju u Bijelom Polju protiv Čehinja.

"Jako sam zadovoljan, odnos je bio veoma dobar. Nismo potcijenili Češku, to je donijelo rezultat. Realizacija nije bila na nivou, a sve ostalo jeste. Pobijedili smo dobru reprezantaciju i napravili veliki korak naprijed. Falilo je tečnosti u igri, ali su djevojke dobrim pristupom to nadomjestile. Ubijeđen sam da će i realizacija biti bolja u nedjelju", rekao je Adžić i posebno apostrofirao izdanje Suzane Lazović.

"Bogu hvala da se do Suza kraja vratila, sa njom, Marom Jovanović i Radmilom Miljanić smo imali rotaciju u nastavku, koja je doprinijela da budemo svježiji i konkretniji u završnici", zaključio je Adžić.

I pored poraza u Mostu, selektor Češke Jan Bašni je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

"Pokušali smo da jurimo rezultat i bili smo u igri do kraja. Crna Gora je, ipak, olimpijski vicešampion i evropski prvak, a mi nismo na tom nivou. Rival je, jednostavno, morao da pobijedi. Naše djevojke zaslužuju divljenje. Prije manje od tri godine smo izgubili sa 16 golova od Crnogorki, a sada samo sa jednim. Nismo profitirali i osvojili bar bod, ali je očit napredak u našoj igri", rekao je Bašni.

Bonus video: