Adžić: Znamo šta nas očekuje, Pino nikad nije bila ovakva

"Alison Pino nikad nije bila bolja i razigranija. Abing je prvi lijevi bek svjetskog viceprvaka Holandije, Karatina Ježić ima sjajnu sezonu, Elisej je vrhunsko lijevo krilo, a Nasimento desno", rekao je Adžić
2 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
ŽRK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.02.2016. 22:41h

Trener Budućnosti Dragan Adžić je nakon pobjede nad Midtjilandom (27:21) bio srećan što njegov tim sa vrha grupe 2 dočekuje četvrtfinale.

"Prvi smo u grupi, što je ogroman uspjeh, s obzirom na sve probleme koje smo imali nakon Svjetskog prvenstva. Utakmice sa CSM Bukureštom u novembru u Podgorici i sa Vardarom i Đerom u gostima su ključne, one bi trebalo da nam daju prave informacije za utakmice sa Baja Mareom", istakao je Adžić.

Rival u četvrtfinalu je dobro poznat.

"Alison Pino nikad nije bila bolja i razigranija. Abing je prvi lijevi bek svjetskog viceprvaka Holandije, Karatina Ježić ima sjajnu sezonu, Elisej je vrhunsko lijevo krilo, a Nasimento desno".

"Baja Mare ima širinu i u odbrani, sa dosta kvalitetnih rješenja. Posebno iznenađenje za mene je nivo igre Pino, ja je nisam takvu gledao. Znamo šta nas očekuje u Baja Mareu, kakva je publika i atmosfera, ali vjerujem da ćemo odgovoriti tom izazovu i da će to što smo duže zajedno odlučiti".

"Larvik i Ferencvaroš su kvalitetom na sličnom nivou kao Baja Mare, ali je ovo 1. mjesto nama dobro za samopouzdanje".

Adžić je prokomentarisao i nešto bolje izdanje bekovske linije, prije svih Kristine Neagu, koja je počela da se vraća u formu, te lucidne Kinge Ahruk.

"U našoj igri postoje rezerve, na nekoliko utakmica nismo dostigli maksimum. Kinga sjajno radi, prostor koji dobije odlično koristi. One koje su vukle dosadašnje utakmice su bile malo smirenije, a Neagu i Ahruk su malo podigle nivo".

"Drago mi je da smo poslije Skoplja održali koncentraciju na Midtjiland, što nije bilo lako, s obzirom na iskušenja koja nas očekuju u martu".

"Ni djevojke, ni ja kao trener, u čitavom ovom periodu nismo mogli da izbacimo iz glave kvalifikacije za Olimpijske igre", zaključio je Adžić.

Bonus video: