Aleksa Lasica nova nada Maribora

Mladi rukometaš iz Budve se sprema za Evropsko prvenstvo B divizije naredne godine u Podgorici, na kojem će juniorska reprezentacija Crne Gore pokušati da osvoji 1. mjesto i domogne se elite
2427 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Lasica, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Aleksa Lasica, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Goran Lasica je igrao za Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2013. godine, sada je standardni reprezentativac njegov bliski rođak Marko, a tradiciju igrača sa tim prezimenom u „lavovima” mogao bi da nastavi Goranov sinovac.

Da je Aleksa Lasica talentovan rukometaš, potvrđuje i informacija da je 17-godišnji srednji i lijevi bek postao novi član slovenačkog Maribora.

"Napravio sam korak naprijed u karijeri. Imam 17 godina i svjestan sam da u paklenoj konkurenciji, sa momcima koji su prošle sezone osvojili 4. mjesto u Sloveniji i izborili vizu za EHF kup, moram da uložim mnogo truda i rada kako bih zaslužio priliku da se nađem u sastavu. Upijaću svaki savjet i nastojati da naučim mnogo od daleko iskusnijih igrača koji me čekaju u Mariboru", rekao je Lasica.

Mladi rukometaš iz Budve se sprema za Evropsko prvenstvo B divizije naredne godine u Podgorici, na kojem će juniorska reprezentacija Crne Gore pokušati da osvoji 1. mjesto i domogne se elite.

"Napravljen je izuzetno temeljan program rada i odigravanja utakmica kako bismo maksimalno spremni dočekali to Evropsko prvenstvo i obezbijedili plasman u A diviziju. Cilj nam je i da pokažemo da imamo kvalitet i potencijal da se priključimo i pomognemo seniorskom državnom timu, koji kao cilj ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, kao i plasman na Olimpijske igre u Parizu", poručio je Lasica.

Bonus video: