Anđela: Nisam ni pomislila da je ovo posljednja utakmica; Katarina: Sve smo osvojile odbranom

765 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: EHF
Anđela Bulatović, Foto: EHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Anđela Bulatović nije mogla da zadrži suze u miks-zoni nakon poraza od Danske.

Djevojka koja je planirala da još u maju završi karijeru je odlučila da odigra još sezonu, vratila se u nacionalni tim sa željom da osvoji treću medalju sa Crnom Gorom, ali nije uspjela.

Zato je i normalno da su je emocije savladale.

„Ni u jednom trenutku nisam pomislila da će mi ovo biti posljednja utakmica u reprezentaciji. Nadala sam se da ćemo pobijediti Dansku i otići u Pariz da se borimo za 5. mjesto, a možda čak i da igramo polufinale. Ulazak u meč je bio loš, ništa nije funkcionisalo od početka do kraja prvog poluvremena. U drugom je bilo dosta dobrih stvari, fenomenalna borbenost, za 15 minuta smo primile samo jedan gol. Sa tim sam ponosna, ali mi je jako žao, jer ovakve utakmice moraju da se igraju 60 minuta, a ne poluvrijeme“, naglasila je 31-godišnja Podgoričanka.

Šta se desilo u prvom poluvremenu sa odbranom?

„Iskreno, ne znam. Fokusirale smo se na bekove, koji su dobri šuteri i time otvarali liniju. Imale smo dosta problema sa pivotkinjama, nismo dobro kontrolisale ni ulaske na crtu, to nas je dosta 'razbilo'. U drugom poluvremenu smo bile mnogo bolje, tražile smo faul, za razliku od prvog, kada nije bilo kontakta“.

Da li ti je krivo što si se vratila u nacionalni tim, kada je već ovako završeno?

„Vratila sam se sa željom i nijednog trenutka ne žalim, jer volim reprezentaciju, volim da igram za Crnu Goru. Ali, sada mi je teško“.

Je li bilo grešaka u pripremi prvenstva ili utakmica?

„O tome je sad teško pričati. Kada se slegnu utisci i napravi se analiza prvenstva, moći će da se govori da li je bilo grešaka. Ako ih je bilo, onda smo sve u njima bile zajedno“, zaključila je Anđela Bulatović.

I njena prezimenjakinja Katarina je bila tužna i uplakana.

„Teško je bilo šta reći poslije poraza u meču koji nam je značio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Nećemo igrati u Parizu, idemo kući. Ovaj poraz boli više od onog od Rusije, ali to je sport, to je život. Ponosna sam od najmlađe do najstarije na ovo što smo uradile.U ovom trenutku nismo mogle više“, naglasio je 34-godišnji desni bek.

Zbog čega ste onako loše odigrale prvo poluvrijeme?

„Počele smo dosta nervozno i onda probale da stignemo. Jurile smo čitavu utakmicu, na kraju ih nismo stigle. Dogovorile smo se da spajamo i da pravimo jače prekide, ali to nismo radile na startu. Dankinje su radile šta su htjele, spuštale loptu gdje su htjele. To je nešto po čemu nismo prepoznatljive, na tome bi trebalo da se radi. Sve što smo osvojile, osvojile smo zbog odbrane. Vjerujem da će se pronaći sve greške koje smo pravile i da se to neće ponavljati“.

Imaš li motiv da i dalje igraš za reprezentaciju?

„Bićete obaviješteni za nekoliko dana“.

Bonus video: