Barselona slavila u grotlu “Arene Zagreb”

“Žao mi je što nismo pobijedili zbog publike, ali ja ne bih bio ja kad ne bih vjerovao da možemo da pobijedimo u Barseloni”, poručio je Veselin Vujović
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2015. 20:27h

Katalonski drim-tim je “preživio” u grotlu “Arene Zagreb” i napravio veliki korak ka fajnl-foru u Kelnu.

Rukometaši Barselone su u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona savladali vječnog prvaka Hrvatske sa 25:23 i stekli veliku prednost pred revanš koji se za 10 dana igra u “Palau blaugrani”.

Prednost izabranika Ćavija Paskvala je mogla da bude i veća, jer su u nekoliko navrata imali pet golova prednosti, ali su na kraju morali da strepe za pobjedu.

Tim Veselina Vujovića, predvođen odličnim desnim bekom Lukom Stepančićem je prišao na 23:24 i imao napad za izjednačenje u 59. minutu. Legendarni Cetinjanin nije imao više tajm-auta na raspolaganju, ali se poslužio starim trikom i “slučajno” prosuo flašu vode.

“Ne znam kako se to desilo. Nekako mi se našla na putu i prosula se”, uz širok osmjeh je rekao Vuja nakon utakmice za HRT.

Čovjek koji je vratio vjeru Zagrepčanima u rukomet je iskoristio čišćenje terena da dogovori akciju, ali je sjajni Danijel Šarić u padu nogom zaustavio šut Sandra Obranovića.

Kapiten Barse Viktor Tomas je u posljednjem napadu postigao fenomenalan gol za konačnih plus dva.

“Nismo bili na pravom nivou. Snaga i autoritet Barselone su sputali ruke i noge mojim igračima. U finišu smo imali šansu da izjednačimo, možda i pobijedimo, ali se vidjelo neiskustvo. Nismo imali koncentracije, pogotovo u odbrani, kada nismo pokupili neke lopte. Žao mi je što nismo pobijedili zbog publike, ali ja ne bih bio ja kad ne bih vjerovao da možemo da pobijedimo u Barseloni”, poručio je na kraju Vujović.

Stepančić je bio najefikasniji igrač utakmice sa devet golova, a na drugoj strani su odskočili najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić sa šest i Tomas sa pet golova, dok je Šarić zaustavio 14 šuteva.

Četvrtfinale

Zagreb - Barselona 23:25 (10:14)

Subota

Vardar - Vive Kjelce (19)

Nedjelja

Pari Sen Žermen - Vesprem (17.30)

Segedin - Kil (19.15)

Galerija

Bonus video: