Bez petorke po bodove u Brest

Na zatvaranju glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti bez Đurđine Jauković, Milene Raičević, Dijane Ujkić, Kristine Laslo i Darli Zokebi de Paule
1890 pregleda 0 komentar(a)
Nina Bulatović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Luka Zeković
Nina Bulatović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Luka Zeković

Kada neko u sezoni odigra svega 12, 14 ili maksimum 16 „pravih”, ozbiljnih utakmica, onda mu je svaka veoma važna. Iako im rezultat današnjeg duela u Francuskoj (17 časova) ništa ne znači, rukometašice Budućnosti će na gostovanju Brestu pokušati da odigraju najbolje što mogu i stignu do druge pobjede u gostima u ovom izdanju Lige šampiona.

Biće im, naravno, veoma teško, jer su se ranije povrijeđenim Đurđini Jauković, Mileni Raičević i Dijani Ujkić na listi odsutnih pridružile i Kristina Laslo i Darli Zokebi de Paula. U njihovom odsustvu pokušaće da se nametnu neke druge i steknu povjerenje Dragana Adžića pred četvrtfinalne duele sa Vajpersom.

- Zbog malog broja utakmica na ovu gledamo kao da je druga četvrtfinalna, jer je prva bila sa Rostovom - jasan je Adžić. Iako je njegov tim izgubio od ruskog prvaka u „Morači” (23:20), trofejni stručnjak je bio zadovoljan zalaganjem i nada se da će to ponoviti i u gradu na Atlantskom okeanu.

- Vjerujem da će ekipa pokazati želju i energiju kao protiv Rostova. To bi bila velika stvar pred pauzu i pripremu za četvrtfinale. Zadovoljan sam kako su djevojke odreagovale nakon meča sa Kopenhagenom, ali znam da mogu i više od toga. Najvažnije je da polako podižu samopouzdanje i sinergiju između sebe. Vjerujem da ćemo to pokazati protiv Bresta.

Francuski tim je potrošio mnogo novca, doveo nekoliko veoma poznatih igračica, ali rezultati su očajni, pa posljednje kolo čeka sa svega dva boda.

- Brest ima nekoliko vrhunskih igračica, koje su uvijek imale posebnu emociju protiv nas, a takva energija nam je potrebna od rivala. Vjerujem da će francuski tim biti bar na nivou iz „Morače”, a onda bi ovaj meč bio, u pravom smislu, generalna proba za četvrtfinale - zaključio je Adžić.

Bonus video: