Borozan: Više sam htio da ih upozorim, da vidim kako će da reaguju

„Zvali su me da porazgovaram sa njima, da mi pokažu u kakvim uslovima oni rade... Nisam pregovarao, nisam im rekao da bih došao kod njih... Nije bilo nikakve druge priče, a kamoli potpisivanja ugovora. Ja ne bih mogao da promijenim reprezentaciju. Ja, takođe, želim da igram u Evropi, na najvećem nivou, ne razmišljam o klubovima u Kataru, a kamoli o reprezentaciji. U mom srcu je samo Crna Gora“, rekao je Borozan
90 pregleda 9 komentar(a)
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.04.2017. 20:15h

„Nije istina da sam ikada bilo kome rekao da neću da igram za Crnu Goru i da ću da igram za bilo koju drugu reprezentaciju. Više sam htio da ih upozorim, da vidim kako će da reaguju, ali njih nije bilo briga... „, kazao je Vuko Borozan u emisiji „Načisto“.

Na pitanje da li je njegova odluka da i ubuduće igra za Crnu Goru odgovodio:

„Jeste, ako se stanje promijeni. Ako žele dobro muškom rukometu, neka preduzmu nešto. Ako ne, neka podnesu ostavke i dopuste nekom drugom, ko voli ovaj sport, da ga i vodi“, rekao je Borozan.

On je ponovio sve što je naveo u pismu crnogorskoj javnosti, a na pitanje da prokomentariše fotografiju sa susreta u Kataru, kazao je:

„Zvali su me da porazgovaram sa njima, da mi pokažu u kakvim uslovima oni rade... Nisam pregovarao, nisam im rekao da bih došao kod njih... Nije bilo nikakve druge priče, a kamoli potpisivanja ugovora. Ja ne bih mogao da promijenim reprezentaciju. Ja, takođe, želim da igram u Evropi, na najvećem nivou, ne razmišljam o klubovima u Kataru, a kamoli o reprezentaciji. U mom srcu je samo Crna Gora“, rekao je Borozan.

I on je, poput Lipovine, rekao da nije istina da ne postoji razlika u tretmanu ženske i muške selekcije.

„Ženska reprezentacija nikad nije trenirala u Kokotima na minus 10, ili u četiri prsta prašine u podgoričkoj Gimnaziji“, rekao je Borozan.

I on je zahvalio ministru Janoviću što je pokazao interesovanje za problem sa kojim se suočavaju.

„Takvog čovjeka do sad nismo imali i možda je to razlog što je sve pošlo ovako daleko. On se bori za nas, a to nam treba. Treba nam pomoć da istrajemo, jer ne možemo sami. Mi ne možemo da napravimo nikakav rezultat bez osnovnih uslova. Ja ne želim i neću da dolazim i igram da bih gubio, već da bih pobjeđivao. Samo zbog toga se mi bunimo i želimo da se nešto promijeni“, rekao je Borozan.

Bonus video: