Bošković favorit u trci za potpredsjednika EHF

Prvi čovjek Budućnosti je nedavno napustio funkciju predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, kako bi imao pravo da se kandiduje za jednu od najvažnijih pozicija u EHF-u
90 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Radojičić, Predrag Bošković, Zorica Kovačević, Skupština RSCG, Foto: Luka Zeković
Zoran Radojičić, Predrag Bošković, Zorica Kovačević, Skupština RSCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.11.2016. 10:06h

U austrijskom Zankt Volfgangu danas i sjutra će se održati 13. Kongres Evropske rukometne federacije. Ta informacija možda ne bi ni bila previše značajna za crnogorski rukomet da kandidat za potpredsjednika EHF-a nije Predrag Bošković.

Prvi čovjek Budućnosti je nedavno napustio funkciju predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, kako bi imao pravo da se kandiduje za jednu od najvažnijih pozicija u EHF-u.

Protivkandidat će mu biti Anrijs Brencans, generalni sekretar Rukometnog saveza Letonije, a onaj ko dobije više glasova će na toj funkciji zamijeniti Šveđanina Arnea Elovsona.

Izbori su zakazani za drugi dio Kongresa, koji će se održati danas od 14 do 17 časova. Na njima će novi predsjednik postati dugogodišnji generalni sekretar Mihael Viderer. Austrijanac je jedini kandidat za nasljednika Francuza Žana Brioa, koji zbog godina više nema pravo da vodi EHF.

Kandidati na 13. Kongresu će birati i tri člana Izvršnog odbora, u kojem je od 2012. bio Bošković. Zanimljivo, Brencans se kandidovao i za tu funkciju, jer doskorašnji prvi čovjek RSCG ima veće šanse da bude potpredsjednik EHF.

Iz regiona su se kandidovali i predsjednik RSS Božidar Đurković za čelnika Takmičarske komisije, na kojoj je do sada bio Slovenac Leopold Kalin, a Makedonac Dragan Načevski se jedini prijavio za predsjednika Sudijske komisije, kojom je i do sada rukovodio.

Bonus video: