Bošković me nije zaštitio od šikaniranja i “bočnih vjetrova”!

Naime, o meni, i u moje ime van terena govore mnogi iz njegovog okruženja, zadiru u privatnost i bave se mojim životom – praveći pritisak koji, prosto, nijesam mogla da izdržim.
191 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović1, Foto: Savo Prelević
Katarina Bulatović1, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2011. 15:48h

Umjesto da plasman u polufinale bude razlog za dodatni polet u pripremama za istorijski meč, u Ženskom rukometnom klubu Budućnost su primorani da proteklih dana brinu i druge brige, osim priprema meča sa norveškim Larvikom.

Na odluku Jovanke Radičević da od iduće sezone nosi dres mađarskog Đera, juče se nadovezala i suspenzija desnog beka Katarine Bulatović, drugog strijelca Lige šampiona, koja zbog toga nije otputovala na pripreme u Bar, a konačnu odluku o njenoj daljoj sudbini daće Upravni odbor kluba.

“Vijesti” su objavile da je razlog suspenzije Katarine Bulatović nesporazum sa predsjednikom kluba Predragom Boškovićem.

Katarina Bulatović se danas javnosti obratila saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

“Problem koji imam sa upravom ŽRK Budućnost (ne sa saigračicama, trenerom ili navijačima) nije nastao juče. Konstantno šikaniranje i “bočni vjetrovi” koje trpim već neko vrijeme, a proizvod su raznih zakulisanih radnji koje sa sportom nemaju veze, doveli su do toga da zatražim zaštitu od predsjednika kluba, Peđe Boškovića, i da ona IZOSTANE.

Naime, o meni, i u moje ime van terena govore mnogi iz njegovog okruženja, zadiru u privatnost i bave se mojim životom – praveći pritisak koji, prosto, nijesam mogla da izdržim. Prava adresa, na koju već neko vrijeme bezuspješno stižu moje molbe, bio je menadžment kluba tj. predsjednik Bošković. Pošto nijesam naišla na zaštitu i razumijevanje, odlučila sam se na najradikalniji vid protesta, kako bih zaštitila sebe, svoju ličnost i u krajnjem sve u šta vjerujem i što sam lično predstavljala sve ove godine. A tu, neposredno spadaju i moj klub, i moji navijači i grad i Crna Gora

Moja odluka nema veze sa sportom, kao što sa sportom nema veze ono što me je do nje dovelo. Želim da igram rasterećena, čiste glave, a ne da trpim šikaniranja. Jednostavno: nijesam više mogla trpjeti zakulisane radnje. Molim javnost, navijače i moje saborce na terenu da me razumiju, kao i činjenicu da ne mogu biti konkretnija, jer se radi o privatnim stvarima sa kojima su itekako upoznati u upravi ŽRK Budućnost.

Ponavljam: NIJESAM IZDALA saigračice, klub, vjerne navijace, grad, Crnu Goru,!!!

Nijesu u pitanju pare ili neispunjene stavke iz ugovora, već sam primorana da biram između obraza i spuštanja glave i ultimativnog poniženja. Spremna sam ODMAH da se vratim kada predsjednik kluba ispuni dato obećanje da će me zaštititi, a ne da ignoriše moje vapaje, direktno stvorivši ovu situaciju.

Ovo je, shvatite, očajnicki potez žene koja je tražila da je zaštite oni koju su u obavezi da to urade. Molim da me svi navijači razumiju, jer se moram zaštiti kako bih na terenu dala sve od sebe, kao što su i navikli od mene.

P.S. Takođe, zamoliću predstavnike pojedinih štampanih medija da od ovog slučaja ne stvaraju senzacionalističke, polutabloidne vijesti. Prosto, ako me neko želi kontaktirati, osnovna stvar je da to radi u pristojno vrijeme i na pristojan način”, stoji u saopštenju Katarine Bulatović.

Bonus video: