Bošković ostaje na čelu Budućnosti

Ovo je odlučeno na večerašnjoj sjednici novog Upravnog odbora, koji je formiran u subotu, na Skupštini podgoričkog kluba.
130 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 19:52h

Predrag Bošković i u narednom četvorogodišnjem periodu biće predsjednik Upravnog odbora ŽRK Budućnost, odlučeno je na večerašnjoj sjednici UO, koji je formiran u subotu, na Skupštini podgoričkog kluba.

Ovakav epilog se mogao naslutiti i u subotu, kada nam je nekoliko delegata, nezvanično, kazalo da će od Boškovića, svakako, tražiti da krene u novi mandat.

Kako saznajemo, Bošković je i večeras predlagao neka druga rješenja, ali to nije prošlo kod članova UO, koji su, jednoglasno, bili za to da nastavi posao koji je započeo 2006. godine, kada je na mjestu predsjednika naslijedio Budimira Stanišića.

Od kraja 2006.godine do danas, ŽRK Budućnost je za vrijeme mandata Boškovića ostvario najveće uspjehe u istoriji ovog kluba, i uopšte crnogorskog klupskog rukometa – podgorički klub je 2010. godine osvojio Kup kupova, tri puta je uzastopno bio pobjednik Regionalne lige (2010, 2011, 2012), a najveći uspjeh ostvario je 13. maja ove godine, kada se Budućnost, konačno, domogla titule prvaka Evrope, nakon trijumfa u finalu protiv mađarskog Đera.

Bošković je od ljeta prošle godine i predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, a 22. juna ove godine je izabran za člana Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije.

Bošković večeras nije bio raspoložen za komentar svog reizbora.

"Novi UO bi u narednom periodu trebao da obezbijedi da ŽRK Budućnost funkcioniše na istim osnovama i princima kako je to bilo u prethodnom četvorogodišnjem periodu”, kazao je Bošković u subotu, nakon Skupštine kluba.

Inače, na večerašnjoj sjednici UO prisustvovalo je 12 od 14 članova. Pored Boškovića, prisutni su bili Budimir Stanišić, Miodrag Ivanović, Milovan Đuričković, Radenko Purić, Dejan Krivec, Vladimir Beratović, Miodrag Zeković, Miodrag Strugar, Raško Konjević, Petar Popović i Milica Vukotić, koja je, kako nam je saopšteno, u skladu sa Statutom kluba sinoć izabrana u UO.

Sjednici nijesu prisustvovali Nikola Petrović i Ljubo Stanaj.

Bonus video: