Briol: Vjerujem da će EP za žene biti uspješno

"Odlično smo primljeni u januaru i vratili smo se sa velikim zadovoljstvom. Svima nam je u mislima fantastično sjećanje na srpsku gostoprimljivost", kazao je Briol
0 komentar(a)
Žan Briol, Foto: Uroš Hočevar
Žan Briol, Foto: Uroš Hočevar
Ažurirano: 04.12.2012. 18:40h

Predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Briol rekao je danas da vjeruje da će Evropsko prevenstvo za žene u Srbiji doživjeti veliki uspjeh kao ono u januaru za muškarce.

"Takmičenje je doživjelo veliki uspjeh u januaru, a nadam se i vjerujem da će tako biti i sada. O tome ćemo više govoriti kada se prvenstvo završi. Sa zadovoljstvom smo odlučili da se ovdje vratimo još jednom ove godine", rekao je Briol na uvodnoj konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Srbija je u januaru ove godine organizovala Evropsko prvenstvo za muškarce, a predsjednik EHF je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo tu.

"Zadovoljstvo je biti ovdje. I ovog puta je srpska vlada pružila veliku podršku takmičenju. Odlično smo primljeni u januaru i vratili smo se sa velikim zadovoljstvom. Svima nam je u mislima fantastično sjećanje na srpsku gostoprimljivost", kazao je Briol.

Predsjednik EHF je posebno istakao da je dve milijarde ljudi putem televizije gledalo Evropsko prvenstvo za muškarce u januaru i pohvalio se podatkom da su na šampionatu u decembru više od 50 odsto sudija i delegata žene.

"Ponosni smo da kažemo da je više od 50 odsto sudija i delegata će biti žene. Taj izazov smo sami sebi obećali i srećni smo što smo uspjeli da ga ostvarimo", istakao je Briol.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer kazao je da je sve spremno za početak takmičenja.

"Kreirali smo dvostruko zadovoljstvo, prvenstvo za muškarce je dobro prošlo, tako će i ovo. Mislim da su organizatori spremni, mi takođe i sve je spremno da takmičenje počne", kazao je Viderer.

Ministarka omladine i sporta Srbije i predsjednica organizacionog odbora takmičenja Alisa Marić rekla je da je sigurna da će se igrati dobar rukomet i da misli da će prvenstvo biti interesantno.

"Za mene je posebno važno da organizacija protekne u najboljem redu. Veoma sam srećna što sam već čula pohvale za realizaciju i ovog prvenstva za žene i onog u januaru za muškarce. Mislim da će biti interesantno, sigurna sam da će se ovde kod nas igrati dobar rukomet. Konkurencija je jaka i biće neizvjesno", rekla je Alisa Marić.

Predsjednik EHF uručio je ministarki Marić zvaničnu loptu šampionata, dok je ona njemu poklonila uramljenu fotografiju Beograda.

Poslije konferencije za medije, legendarna srpska rukometašica Svetlana Kitić poklonila je predsjedniku i generalnom sekretaru EHF knjigu "Ceca, najbolja rukometašica svih vremena".

Bonus video: