Budućnost bez tri M u Ljubljani, Adžić jasan: Šansa za druge

Milena Raičević i Marina Rajčić definitivno ne putuju na megdan Krimu, a vjerovatno ni Majda Mehmedović
2283 pregleda 1 komentar(a)
Zbog povrede leđa najvjerovatnije ostaje u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Zbog povrede leđa najvjerovatnije ostaje u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Već nakon druge utakmice u glavnoj fazi Lige šampiona i poraza u Đeru, bilo je jasno da će rukometašice Budućnosti četvrtfinale dočekati sa 3. mjesta grupe 2. Ali, najveći crnogorski klub ima toliko malo mečeva u sezoni, da nema luksuz da bilo koji „baci”.

Tako je prije pet dana protiv Đera učinio sve da pobijedi, a izašao je iz obračuna sa bolnim, nezasluženim porazom i povredom „prve violine”, Milene Raičević. „Plave” će sjutra na zatvaranju glavne faze gostovati Krimu, a trener Dragan Adžić još ne zna kako će podijeliti minutažu. Mada, na nekim pozicijama neće ni moći da bira...

- Kod nas je uvijek teško izabrati pravilno. Želim da se izađe sa pravom energijom i onda bi sigurno bilo prostora za sve igračice. S obzirom na to da ima nekih problema sa povredama, sigurno je da će Katarina Džaferović dobiti prostor, jer jako kvalitetno radi. Najmlađa igračica Lige šampiona Nađa Kadović će možda igrati i čitavu utakmicu, jer je upitno da li će Majda Mehmedović putovati sa nama zbog problema sa leđima. Milena Raičević i Marina Rajčić ne idu u Ljubljanu - istakao je Adžić.

Budućnost je 8. februara u „Bemax areni” savladala Ljubljančanke 30:28, a meč je bio čudan. „Plave” su povele 27:19, ali su dozvolile da rival serijom 7:0 zaprijeti...

- Krim nije uopšte jednostavan protivnik. Uvijek izvuče maksimum iz nas, tako će biti i ovog puta. Utakmica nam je jako bitna, jer je posljednja pred četvrtfinale, a i neke od djevojaka neće igrati do 3. ili 4. aprila. Đer nas je puno potrošio, ali vjerujem da ćemo dobiti dobar materijal za ono što dolazi. Nema Milene, cilj je da se igračice koje je budu mijenjale što bolje osjećaju na terenu - rekao je Adžić.

Raičevićevu će u ulozi srednjeg beka mijenjati Matea Pletikosić i Sanja Vujović.

- Matea i Sanja će sigurno na pravi način to iskoristiti. Kako treniraju, vjerujem da će odigrati pravu utakmicu.

Iako je u grupi 2 sve riješeno, poznat je samo jedan par četvrtfinala, Đer - ĆSM Bukurešt. Budućnost čeka Esbjerg ili Rostov, a najmanje šanse da bude 2. u grupi 1 ima Mec.

- Najvažnije je da idemo redom - da se reprezentacija plasira na Olimpijske igre, da ostvari uspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i da dočekamo da se djevojke vrate zdrave. Kad budemo znali ime protivnika u četvrtfinalu, iskoristićemo narednu sedmicu da neke osnovne stvari dogovorimo, mada će njima misli biti okrenute Norveškoj i Rumuniji. Jedva čekamo da dobijemo ime protivnika, a ko god da bude, to će biti vrhunska ekipa. Sva četvrtfinala će biti otvorena, biće težak put do fajnl-fora svima - zaključio je Adžić.

Bonus video: