Budućnost bolja i od Krima, Danilovgrad je savladao Metalurg

Podgorički tim upisao je peti trijumf (35:24) i zadržao maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja.
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Luka Zeković
ŽRK Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.01.2015. 21:49h

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Skoplju ljubljanski Krim 35:24 (17:9), u prvoj utakmici trećeg turnira Regionalne lige.

U duelu rivala koji će se sresti i u glavnoj rundi Lige šampiona nije bilo nikakvih dilema. Nisu se, doduše, ni očekivale, jer je Budućnost mnogo kvalitetnija od Krima, što je i dokazala pobjedom, petom u isto toliko mečeva u Regionalnoj ligi.

U odsustvu prvog lijevog krila Majde Mehmedović, Biljana Pavićević je još jednom iskoristila ukazanu šansu i sedam puta tresla mrežu Slovenki.

Radmila Petrović je dala šest golova, a po četiri Kristina Neagu i Katarina, Bualtović, koja se vratila na teren nakon oporavka od povrede zadnje lože. Isti problemi su mučili i Milenu Knežević, koja je takođe igrala u Skoplju.

"Odnos djevojaka je bio sjajan od prvog do posljednjeg minuta i zboga toga sam izuzetno zadovoljan, kao i činjenicom da su sve igračice ostale zdrave. Krim je kvalitetan protivnik, bila je ovo veoma dobra provjera. Igrali smo kvalitetno u odbrani, postigli mnogo golova iz tranzicije. U finišu meča smo primili nekoliko nepotrebnih pogodaka, ali nemam nikakvih zamjerki", naglasio je Dragan Adžić.

U drugom meču turnira u Skoplju, Danilovgrad je savladao Metalurg sa 21:18 i upisao četvrti trijumf.

Tim Maje Savić sjutra igra sa Krimom u 11 sati, a za 19 časova je zakazan duel Metalurga i Budućnosti.

Krim - Budućnost 24:35 (9:17)

Skoplje - Dvorana Autokomanda. Gledalaca: 200. Sedmerci: Krim 4 (3), Budućnost 3 (3). Isključenja: Krim 6, Budućnost 8 minuta.

Krim: Petruhina, Stefanišin, Artcjuhovič 3, Jurič, Pino 1, Mavsar 6, Hrnčič 1, Bajramovska 3, Omoregi 1, Koren 4, Janković 4, Gregorc 1.

Budućnost: Voltering, Žderić, Petrović 6, Neagu 4, Nikolić, Dalbi 3, Bulatović 4, Ramusović 2, Cvijić 2, Despotović 2, Pavićević 7, Bizdra 1, Knežević 4, Lazović.

Bonus video: