Budućnost dočekuje Bjasen: Samo pobjeda

"Rival je za svaki respekt i potcjenjivanje bi sigurno bilo kobno", kaže trener Dragan Adžić.
0 komentar(a)
Ana Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ana Radović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.10.2011. 22:22h

Midtjiland je odradio svoje, savladao je Tiringer (23:20) i učvrstio se na prvom mjestu grupe A. Ako i Budućnost večeras (19.30 časova) u „Morači” opravda ulogu favorita u duelu sa Bjasenom, dva tima će se osamiti na vrhu i praktično već nakon dva kola biti nadomak plasmana u drugu fazu Lige šampiona.

Ali, opreza u Budućnosti nikad dosta. Dragan Adžić i njegove izabranice uglas poručuju da Bjasen niko ne smije da otpiše, iz jednog prostog razloga - u pitanju je vicešampion Norveške, najdominantnije nacije u ženskom rukometu.

"Nikome nije lako kad igra sa norveškim ekipama. Od njih može dosta da se nauči, ali mislim da smo neke lekcije prošli protiv Storhamara, pa i Larvika, što ćemo i pokazati", istakao je Adžić, koji je na početku pres konferencije poručio novinarima da mu je drago što će mediji pratiti tim, ali da „vjeruje da će to raditi malo duže nego prošle sezone”.

Trener Budućnosti je time, istina uvijeno, stavio do znanja da se nada plasmanu u finale Lige šampiona, jer je njegova ekipa lani stala u polufinalu protiv Larvika. Do odluke ko će se boriti za titulu prvaka Evrope je, međutim, ostalo mnogo vremena, prvo se mora obezbijediti plasman u drugu fazu.

"Djevojke dobro treniraju i prihvataju sve informacije vezane za protivnike, i nema sumnje da će igra za jednu stepenicu biti bolja nego protiv Tiringera. Taj trijumf će dobiti na značaju samo ako savladamo i Bjasen. Rival je za svaki respekt i potcjenjivanje bi sigurno bilo kobno. Ne obaziremo se na njihovu lošu igru protiv Midtjilanda, jer znamo da Norvežanke mogu puno bolje i da ekipe iz te zemlje igraju dobro u gostima, da im ne smeta ni pet ni 10 hiljada ljudi. Na sve smo to spremni, vjerujem da ćemo odgovoriti na pravi način".

Postoji li pritisak?

"Pritisak je uvijek postojao u Podgorici, od neke 1983. ili ’84. godine. Na svaku generaciju se vrši ekstreman pritisak, ova sredina je takva i mi živimo sa tim. To ove djevojke odlično podnose. Zadovoljan sam bio i prošle sezone kako su se sa tim nosile, a vjerujem da će ove godine to biti još bolje".

Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je manje od dva mjeseca, ali se u redovima Budućnosti trude da što manje misle o odlasku u Brazil.

"Razmišljamo samo o meču sa Bjasenom, jer što prije riješimo pitanje plasmana u drugi krug, biće nam lakše da se okrenemo i stvaranju forme za Svjetsko prvenstvo. Ali, to može samo na onaj način na koji su djevojke iznijele prvu utakmicu protiv Tiringera, jer su dale sve od sebe i napravile veliki korak. Kad riješimo plasman u drugi krug, a nadam se da će to biti što prije, onda ćemo se okrenuti Brazilu, u ovoj godini najvažnijem cilju", zaključio je Adžić.

Budućnost i Bjasen su bili rivali u Ligi šampiona u sezonama 2005/2006. i 2006/07. Prve godine Podgoričanke su dobile obje utakmice (29:19 i 25:22), ali su se naredne sezone Norvežanke revanširale istom mjerom (27:26 i 29:24).

Ana Radović i Anđela Bulatović i tada su nosile dres Budućnosti, baš kao što su i Tonje Nestvold, Kamila Herem i Inga Berit Svestad igrale za Bjasen.

Moć Ićaka

Finalista prošlogodišnje Lige šampiona dominira - nakon trijumfa u Volgogradu, Ićako je pred svojim navijačima savladao njemački Buksteuder sa 32:21. Aktuelni šampion Larvik je pregazio Podravku, ali na veoma čudan način - u 42. minutu je vodio 24:23, a onda do kraja napravio seriju 13:2 za konačnih 37:25.

Rezultati

Grupa B

Larvik - Podravka 37:25 (18:17)

Krim - Viborg 31:25 (16:8)

Tabela: Krim 4, Larvik, Viborg 2, Podravka 0.

Grupa C

Hipobanka - Randers 28:29 (19:14)

Danas: Đer - Mec (15)

Tabela: Randers 4, Mec 2, Đer, Hipobanka 0

Grupa D

Ićako - Buksteuder 32:21 (15:10)

Danas

Olkim - Dinamo Volgograd (17)

Tabela: Ićako 4, Olkim 2, Dinamo Volgograd, Buksteuder 0

Bonus video: