Budućnost gostuje Savehofu: Zagrijavanje za Đer

O razlici u kvalitetu između prvaka Crne Gore i Švedske je suvišno i govoriti, ali je potrebno odgovoriti na motiv i želju mladih domaćih igračica. I, naravno, podići formu pred obračun sa Đerom u „Morači” 1. marta, kada će se vidjeti da li ova generacija najvećeg crnogorskog kluba može da ide do kraja u elitnom takmičenju
894 pregleda 0 komentar(a)
Vjeruju u dobro izdanje i pobjedu: Dragan Adžić i Tatjana Brnović, Foto: Dejan Starčević
Vjeruju u dobro izdanje i pobjedu: Dragan Adžić i Tatjana Brnović, Foto: Dejan Starčević

Četvrtfinale je obezbijeđeno, Budućnost ne može ni iznad ni ispod 3. mjesta u grupi 2 Lige šampiona, ali daleko od toga da je posao u glavnoj fazi već završen. Tim Dragana Adžića ima toliko malo utakmica tokom sezone da mu je svaka jako bitna, kao što će biti današnja (13.30 časova) protiv Savehofa u Partileu, predgrađu Geteborga.

O razlici u kvalitetu između prvaka Crne Gore i Švedske je suvišno i govoriti, ali je potrebno odgovoriti na motiv i želju mladih domaćih igračica. I, naravno, podići formu pred obračun sa Đerom u „Morači” 1. marta, kada će se vidjeti da li ova generacija najvećeg crnogorskog kluba može da ide do kraja u elitnom takmičenju.

- Savehof je odigrao nekoliko dobrih utakmica kod kuće. Znamo šta nas čeka i vjerujem da će nam ovaj meč pomoći Đer da uđemo u takmičarski ritam pred duel sa Đerom. Većina djevojaka će igrati, nadam se da će iskoristiti šansu - rekao je Adžić. Situacija u grupi 1, koja „krije” rivala u četvrtfinalu, toliko je zamršena da se ne može naslutiti ko bi mogao da bude suparnik Budućnosti.

- Četvrtfinala će biti najjača do sada. Kvalitet se raširio, više je ulaganja u ženski rukomet, što pokazuje Brest. Francuski tim je dominantan u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. Ne bavimo se ovim segmentom, već samo sobom. Znam da imamo velike rezerve, ali i dosta problema sa hroničnim povredama. Vjerujem u sve što radimo i vjerujem da ćemo uspjeti i ovo da prebrodimo, a onda se sredinom aprila radovati kompletnom uspjehu reprezentacije i Budućnosti - naglasio je Adžić.

Tatjana Brnović upozorava da neće biti lako kao u „Bemax areni”, gdje su „plave” savladale Šveđanke 30:25.

- Savehof je sada opasniji, jer ima prednost domaćeg terena, a sada nas je i osjetio. Šveđanke će od starta probati da nas ugroze, na nama je da ih zaustavimo i pokažemo snagu. Dosta šutiraju sa bekovskih pozicija, tu su po meni najopasniji - istakla je 21-godišnja pivotkinja.

U timu zbog povreda leđa neće biti Marine Rajčić i Majde Mehmedović, ali je jasno da je samo pobjeda u mislima.

- Suvišno je govoriti koliko su nam one bitne, ali je najvažnije da su zdrave i da se oporave za ono što nam predstoji. Mislim da na ovom meču ne smijemo da pružimo ništa manje nego u Podgorici - poručila je Brnovićeva.

Johanson pozvao „Japanke” i Klikovac za napad na Tokio

Selektor Crne Gore Per Johanson juče je odredio spisak od 18 igračica koje će predstavljati Crnu Goru na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Podgorici, kao i duele sa Mađarskom u kvalifikacijama za EHF Euro.

Za utakmice sa Norveškom, Tajlandom i Rumunijom u „Morači” od 20. do 22. marta, te sa Mađaricama 25. marta u Erdu i tri dana kasnije u Nikšiću, konkuriše 17 rukometašica koje su bile na Svjetskom prvenstvu u Japanu, te pivotkinja Bobana Klikovac. Okupljanje je 14. marta.

Spisak - golmanke: Marina Rajčić (Budućnost), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Ljubica Nenezić (Glorija Bistrica, Rumunija); lijeva krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska); desna krila: Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Magura Ćisnadije, Rumunija): pivotkinje: Ema Ramusović, Tatjana Brnović (Budućnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija); lijevi bekovi: Đurđina Jauković (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska); srednji bekovi: Milena Raičević, Nikolina Knežević (Budućnost), Itana Grbić (ĆSM Bukurešt, Rumunija); desni bekovi: Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Andrea Klikovac (ĆSM Bukurešt), Sanja Premović (bez kluba).

Bonus video: