Budućnost i Đer u finalu prije finala

Ne može se do kraja, a da se ne igra protiv Đera. Manje je bitno da li je to prva ili druga utakmica, jer Đer mora da se pobijedi - kaže Dragan Adžić
117 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.04.2016. 20:34h

Jedan od posljednja dva prvaka Evrope će se za treću krunu u Ligi šampiona u klupskoj istoriji boriti protiv debitanta u finalima, drugi će morati da se zadovolji utakmicom za 3. mjesto.

Žrijeb za fajnl-for je spojio klubove čije je rivalstvo obilježilo posljednjih pet sezona u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, Budućnost i Đer.

Podgoričanke će 7. maja u Budimpešti, pred 12 hiljada navijača u „Laslo Pap areni”, pokušati da zaustave mađarskog giganta, osvete mu se za poraz u meču za titulu 2014. godine i izbore finale sa Vardarom ili CSM Bukureštom.

„Ne može se do kraja, a da se ne igra protiv Đera. Manje je bitno da li je to prva ili druga utakmica, jer u suštini Đer mora da se pobijedi”, najavljuje napad na treću titulu trener aktuelnog prvaka Evrope, Dragan Adžić.

Šampion iz 2013. i 2014. je prekinuo niz Budućnosti od 20 mjeseci bez pobjede, a moć je prikazao u četvrtfinalnim mečevima, kada je pregazio Ferencvaroš - 31:18 i 40:23.

20 mjeseci trajala je serija nepobjedivosti Budućnosti, sve dok nije otišla u Đer i izgubila 22:20

„Imponuje igra protiv Ferencvaroša, to su najbolja izdanja Đera otkada je u evropskom vrhu. Najvažnije nam je da analiziramo utakmice koje smo igrali protiv njih”.

„U Đeru je bilo loše, a u Podgorici u većem dijelu meča dobro. Djevojke se u Baru odlično osjećaju i rade i vjerujem da ćemo biti spremni za meč sa prejakim Đerom na njegovom terenu”, dodaje Adžić.

Budućnost će dugo biti bez takmičarskih mečeva, neće imati ni adekvatne sparing partnere (otpali testovi sa Krimom), dok tim Ambrosa Martina nema tih problema, jer je liga u Mađarskoj jaka.

Ali, tokom godina je pronađen recept kako da se „zamaskira” problem manjka utakmica, što se najbolje vidjelo u prošlogodišnjem polufinalu sa Vardarom.

„Uspjeli smo prošle godine da odigamo dobro protiv Vardara, iako nismo imali utakmica od četvrtfinala. Đer će biti u prednosti, jer igra završnicu šampionata i lakše mu je da dođe do takmičarske forme, ali smo ranije to prevazilazili i probaćemo i ovog puta. Od četvrtfinala smo se najviše i bavili mađarskim timom, jer smo znali da ih nije moguće zaobići”.

10. meč u posljednjih pet sezona odigraće Budućnost i Đer, timovi koji su osvajali titule 2012. i 2015, tj. 2013. i 2014. godine. Mađarice su upisale pet pobjeda, po dva meča su završena trijumfima Podgoričanki i remijima

Adžić bi za fajnl-for mogao da računa na sve igračice, ako Suzana Lazović 28. aprila dobije zeleno svjetlo doktora iz Danske Ufea Jorgensena.

„Suzana će do tada odraditi posebnu vrstu stimulacije i treninga u Beogradu, pa ćemo vidjeti šta će doktor iz Danske reći. Mogla bi da pomogne, kao i puno puta do sada”.

„Bitno je da su sve ostale djevojke dobro, da se povreda koljena Dragane Cvijić nije pogoršala, a i Biljana Pavićević je počela sa individualnim treninzima, jer već osam dana nema temperaturu”, zaključio je Adžić.

Bonus video: