Budućnost prokockala dobijen meč, Đer ne zna da izgubi

Iako je u 2. poluvremenu dva puta imala šest golova razlike, u 48. minutu vodila 25:20, na kraju je morala da prizna poraz - 27:28
15020 pregleda 12 komentar(a)
Poslije njene povrede igra Budućnosti u napadu se raspala: Milena Raičević, Foto: Savo Prelević
Poslije njene povrede igra Budućnosti u napadu se raspala: Milena Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2020. 21:35h

Dvije godine Đer nije izgubio u Ligi šampiona. Bio je na pragu toga dva puta u duelima sa Brestom, ali je izvukao tri boda, ali nikad nije bio blizu poraza kao večeras u "Morači".

Budućnost je dominirala, imala šest razlike dva puta u 2. poluvremenu, plus pet na 12 minuta do kraja (25:20), ali je u finišu bila potpuno nemoćna.

Prvak Evrope, jednostavno, ne zna da izgubi. Sjajnom igrom u finišu je iskoristio pad koncentracije protivnica, ali i izostanak ideje zbog povrede Milene Raičević, slavio 28:27 i seriju bez poraza u elitnom takmičenju produžio na 36 utakmica.

Barbara Lazović je bila fenomenalna u 1. poluvremenu
Barbara Lazović je bila fenomenalna u 1. poluvremenu(Foto: Savo Prelević)

Posljednji put je izgubio 26. januara 2018. od ĆSM Bukurešta, koji će mu biti rival u četvrtfinalu.

Ko zna, možda će najtrofejniji crnogorski klub dobiti priliku za osvetu na fajnl-foru u Budimpešti...

Tim Dragana Adžića je od starta igrao odlično u odbrani. Stine Oftedal je bila neprimjetna, pa je brzo otišla na klupu, Eduarda Amorim je zaustavljena, nije bilo ni lopti za krila i pivotkinju Kari Bratset, ali je Katarina Bulatović bila izuzetno raspoložena i držala Đer u igri.

Gošće su četiri puta imale minimalnu prednost, posljednji put u 11. minutu (6:5), ali onda je krenula serija - bedem, koji su držale Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Đurđina Jauković, bio je neprobojan, a u napadu je Adžić rotirao pet bekova. To je donijelo i raznovrsnost i rezultat, pa je Gabor Danji morao da traži tajm-aut pri rezultatu 9:6 u 18. minutu.

Majda Mehmedović na večerašnjoj utakmici
Majda Mehmedović na večerašnjoj utakmici(Foto: Savo Prelević)

To je samo nakratko zaustavilo seriju Budućnosti, jer je Barbara Lazović igrala možda i najbolje poluvrijeme u karijeri i svojim četvrtim golom donijela plus pet u 22. minutu (13:8). Ista razlika je bila i na poluvremenu, nakon što je Slovenka i šesti put zatresla mrežu za 17:12.

U nastavku je najtrofejniji crnogorski klub dva puta imao šest razlike (22:16 i 23:17), ali se Danji na vrijeme sjetio Bulatovićeve, koja je sa tri nova pogotka vratila Đer na minus tri (25:22) na 11 minuta do kraja.

To nije bio kraj muka, jer je Čenge Fodor smanjila na 25:23, a onda je Emili Sando dala saigračicama injekciju adrenalina - drugi put je odbranila sedmerac, ovog puta Veroniki Kristijansen, da bi Budućnost iz kontre prekinula crnu seriju u napadu i povela 26:23 na osam minuta do kraja.

Tri minuta prije toga, povrijedila se Milena Raičević, a „plave“ su bez glavne organizatorke igre djelovale izgubljeno u napadu. Nije bilo nikakvih ideja kako da se probije bedem Mađarica, a ako bi neka lopta i prošla, gorostasna Eva Kiš bi je lako ukrotila.

Njen gol nije bio dovoljan za remi: Jovanka Radičević
Njen gol nije bio dovoljan za remi: Jovanka Radičević(Foto: Savo Prelević)

Već umornu odbranu „plavih“ je dotukla Stine Oftedal, koja se razigrala u finišu i golovima i asistencijama omogućila preokret na četiri minuta do kraja (27:26). Radičevićeva je iz kontre izjednačila na isteku 58. minuta, da bi na 75 sekundi do kraja opet Oftedal pogodila za 28:27.

Budućnost je krenula u posljednji napad, ali nije mogla do čiste situacije za šut, pa je tačku na meč stavila Kiš, koja je 25 sekundi prije kraja odbranila šut Đurđine Jauković...

BUDUĆNOST - ĐER 27:28 (17:12)

Podgorica - Dvorana „Morača“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Ilijeva i Karbeska (Sjeverna Makedonija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Đer 2 (0). Isključenja: Budućnost 4, Đer 2 minuta.

Budućnost: Vujisić, SANDO (10 odbrana i dva sedmerca), RADIČEVIĆ 7 (3), JAUKOVIĆ 2, Pletikosić 1, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 6, Godeč, BRNOVIĆ, Bulatović, Ramusović 1, MEHMEDOVIĆ 4, Kadović, RAIČEVIĆ 6.

Đer: LEJNO (osam odbran), Kiš (sedam odbrana), Grimzbo, Edviž, BRATSET 1, Hansen 1, OFTEDAL 4, AMORIM 4, Kristijansen 2, Fodor 4, Kurtović, Enze-Minko 1, BULATOVIĆ 8, BODI, Faluvegi 2, PUHALAK 1.

Bonus video: