Budućnost izgubila od Vardara

Protiv istog rivala kojeg su prije 12 mjeseci na istom mjestu savladale sa 31:19, „plave” su ovog puta potonule (28:31) i tako praktično ostale bez šanse da glavnu fazu završe na 1. mjestu grupe 1.
33 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.01.2017. 20:13h

Prvi put nakon 10. marta 2013. godine i duela sa Đerom, „Morača” je osvojena - u derbiju 1. kola glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti su izgubile od Vardara sa 31:28.

Protiv istog rivala kojeg su prije 12 mjeseci na istom mjestu savladale sa 31:19, „plave” su ovog puta potonule i tako praktično ostale bez šanse da glavnu fazu završe na 1. mjestu grupe 1.

Sve i da se revanširaju u Skoplju, teško da izabranice Dragana Adžića mogu da prestignu velikog rivala, koji ima tri boda viška i mečeve sa objektivno slabijim ekipama Tiringera i Meca. Podgoričanke, dakle, čeka bitka za 2. mjesto sa Ferencvarošem...

Budućnost je loše počela meč u oba pravca. Napad je bio bezidejan, odbrana prepuna rupa, a podbacilo se i u segmentu koji je godinama bio dobar - vraćanju pred svoj gol, što je Vardar kažnjavao kontrama, pa je Adžić bio prinuđen da traži tajm-aut pri rezultatu 5:10.

Nakon kratkotrajne pauze, šampion Crne Gore je serijom 4:0 prišao na 9:10, a u posljednjoj sekundi prvog poluvremena i izjednačio jedinim golom Katarine Bulatović na utakmici, i to iz sedmerca (16:16).

Podgoričanke su dobar ritam iz finiša prvog prenijele i na drugo poluvrijeme, pa je nakon gola Dragane Cvijić za 20:17 u 38. minutu David Dejvis pozvao igračice na konsultacije.

Nekadašnji španski reprezentativac je tada povukao potez koji je riješio meč - u igru je vratio Andreu Penezić i Andreu Lekić, koje su se odmarale preko 20 minuta nakon što su postigle po četiri gola. Imenjakinje iz Hrvatske i Srbije su uz pomoć Aleksandre Lakrabe brzo vratile rezultatsku ravnotežu (20:20), a potom opet povukle tim kada je bilo minus tri (23:20).

Penezićeva je u 54. minutu donijela prednost Vardaru (27:26), a u narednom napadu je Kinga Ahruk šutnula praktično iz očaja i izjednačila.

Taj napad je bio dokaz da „plavima” fali ideja, jer se sjajna Kristina Neagu umorila, a pomoći Bulatovićeve nije bilo.

Vardar je to iskoristio i golovima Barbare Lazović, Lekićeve i Jovanke Radičević stekao nedostižnih 30:27 na dva minuta i 13 sekundi prije kraja...

"Najavile smo da će utakmica biti dosta teška i nažalost smo izgubile bodove u „Morači”. Možda Vardar nije bio toliko dobar, koliko sam ja bila loša i nisam pomogla ekipi. Borile su se koliko su mogle, ali ako ne igram ja, ne igra ni krilo na mojoj strani, a to su dvije igračice manje. Izvinjavam se, vjerujem da je ovo bio samo moj loš dan i da ću u narednim utakmicama biti bolja", samokritična je bila Bulatovićeva, koja je pogodila samo jedan od devet šuteva - sedmerce je gađala 2-1, a iz igre 7-0.

Vardar je ostao jedini neporaženi tim u Ligi šampiona ove sezone.

"Čestitke saigračicama. Na jako teškom gostovanju smo osvojile dva boda, a mislim da je Đer jedini pobjeđivao u „Morači”. Vjerovale smo do kraja u pobjedu, a drago mi je da nismo gubile glavu kada je Budućnost preokrenula. Ova dva tima su pokazala kako se igra kvalitetan rukomet", poručila je Radičevićeva.

Budućnost - Vardar 28:31 (16:16)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.200. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Budućnost 4 (3), Vardar 2 (2). Isključenja: Budućnost 4, Vardar 2 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (dvije odbrane), Batinović (10 odbrana), Ujkić, NEAGU 10 (2), Jauković 2, Pletikosić, Agović, CVIJIĆ 3, Premović, IRMAN 4, BULATOVIĆ 1 (1), Pavićević, Ramusović, AHRUK 3, Lazović 1, GRBIĆ 4.

Vardar: LEJNO (12 odbrana), Pesoa, RADIČEVIĆ 3, Klikovac, HEREM 3 (1), Mavsar 1, Damnjanović 1, LAZOVIĆ 1, ALTHAUS, Iljina, PENEZIĆ 8, Čović 2, Lakrabe 5 (1), Hmirova, LEKIĆ 7, Ristovska.

Bonus video: