Budućnost izgubila od Vardara u produžecima, zaigrala i Neagu

Pri rezultatu 24:24, najbolja igračica Budućnosti Milena Knežević nije iskoristila sedmerac, što je na drugoj strani kaznila Andrea Lekić i donijela trijumf drim-timu iz Skoplja
58 pregleda 0 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Savo Prelević
Milena Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2013. 18:32h

Nakon 70 minuta rukometnog obračuna u Ljubljani, rukometašice Budućnosti su morale da čestitaju pobjedu Vardaru.

Epilog u prvom meču "Memorijala Vinko Kandija” je, međutim, mogao da bude drugačiji, ali je Podgoričankama u finišu nedostajalo svježine i sreće...

Naime, pri rezultatu 24:24, najbolja igračica Budućnosti Milena Knežević nije iskoristila sedmerac, što je na drugoj strani kaznila Andrea Lekić i donijela trijumf drim-timu iz Skoplja.

U taboru Budućnosti, međutim, nema razloga za tugu.

Šta više, trener Dragan Adžić je zadovoljan, jer je nastupila oporavljena Kamila Dalbi, a i Kristina Neagu je napokon zaigrala nakon duge pauze zbog operacije koljena.

"Dalbi nije igrala šest prethodnih utakmica, tako da nije bila na pravom nivou ni u odbrani ni u napadu, ali nam mnogo znači što je igrala. Nije nam, međutim, ni bio u planu rezultat, a neke stvari koje smo griješili na prethodnim utakmicama su sada izgledale mnogo bolje. I Neagu je prvi put igrala, tako da se nadam se da ćemo podići formu kada to bude najvažnije. Ova provjera nam je mnogo značila", istakao je Adžić.

Budućnost će se sjutra (16.30 časova) u meču za 3. mjesto sastati sa Hipom, koji je u drugom polufinalu poražen od Krima 32:29. Finale se igra od 18.30.

Vardar - Budućnost 25:24 (10:12, 11:9, 4:3)

Ljubljana - Dvorana: "Krim”. Gledalaca: 200. Sudije: I. Pirc i B. Pirc (Slovenija). Sedmerci: Vardar 4 (3), Budućnost 3 (2). Isključenja: Vardar 6, Budućnost 8 minuta.

Vardar: Lejno, Susljina, Kostjukova, Radičević, Đokić 3, Pino 5, Sterjova, Nikolić 3 (3), Dembele 1, Fernandes, Zebić 3, Klikovac, Crvenkoska, Hmirova 4, Lekić 6, Lojpur, Dmitrović.

Budućnost: Voltering, M. Vukčević, Žderić, Petrović 2, Neagu 1, O. Vukčević, Nikitina, Gjorgijevska 2, Dalbi 1, Ježić, Cvijić 3, Mehmedović 4, Despotović, Bizdra 2, Knežević 9 (2).

Bonus video: