Budućnost kreće sa provjerama: Jako od starta

Nakon bazičnih priprema u Beranama, 'plave'' će u četvrtak od 18 i 30 igrati sa Brestom, zatim sa rumunskom Vlčeom, 10. i 11. avgusta, dok je okršaj protiv ruskog Astrahana na programu 13. avgusta
1520 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: BORIS PEJOVIC
Dragan Adžić, Foto: BORIS PEJOVIC

Rukometašice Budućnosti 'sjutra igraju prvi kontrolni meč u predsezoni.

Nakon bazičnih priprema u Beranama, 'plave'' će u četvrtak od 18 i 30 igrati sa Brestom, zatim sa rumunskom Vlčeom, 10. i 11. avgusta, dok je okršaj protiv ruskog Astrahana na programu 13. avgusta.

"Pripremne duele smo dogovorili i prije žrijeba za grupnu fazu Lige šampiona, a ispostavilo se da ćemo već u avgustu imati priliku da igramo protiv dva tima koji su rivali i u grupi. Brest i Vlčea su se pojačali sa nekoliko novih igračica, tako da će predstojeći dueli biti odlična prilika da se uvjerimo u njihove kvalitete i dobijemo dragocjene informacije. I jedni i drugi su par sedmica ranije počeli pripreme u odnosu na nas, ali to nam i odgovora da bi ih osjetili kada su u prednosti u odnosu na nas, što siguran sam, neće biti slučaj u oktobru i novembru kada budemo igrali zvanične mečeve", kazao je Adžić.

U pauzi između dvije sezone, Budućnost je angažovaoa šest pojačanja – uz crnogorske reprezentativke i povratnice u dres Budućnosti Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, stigle su Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović, norveška golmanka Emili Stang Sando, kao i najbolja mlada igračica Bosne i Hercegovine Jovana Ilić.

"Jovanka i Majda odlično poznaju sistem rada u Budućnosti i reprezentaciji, tako da je osjećaj kao da su one bile sa nama svih ovih godina. Sando se pridružila nakon priprema koje je imala sa nacionalnim timom i u dobroj formi nastavila da radi sa nama u Beranama. Siguran sam da će i Sanja brzo savladati naš sistem rada i dostići željeni nivo forme, jer treba imati u vidu da je imala dugu pauzu. Raduje me i to što je Barbara došla u odličnom stanju na početak priprema, a za nju adaptacija neće biti problem jer je dugo bila u Vardaru, gdje je igrala sa Jovankom Radičević, dok je prošle bila saigračica i sa Majdom", kazao je Adžić.

Bonus video: