Budućnost na oproštaju ispustila prvaka Evrope

Razloga za sreću ima više nego dovoljno - 19-godišnja Tatjana Brnović je u prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji bila možda i najbolji pivot Lige šampiona, godinu mlađa Branka Konatar je pokazala da može odlično da pokrije sve pozicije na crti (počela na desnom krilu, igrala na lijevom, a pomagala i na pivotu), Milena Raičević u drugom dijelu Lige šampiona pokazala da je pravi vođa, a Đurđina Jauković ima još mnogo rezervi
76 pregleda 0 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Luka Zeković
Milena Raičević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2018. 19:06h

Najmlađa ekipa se na više nego dostojan način oprostila od Lige šampiona, samo je tužno što za fenomenalnu igru nije dobila poklon, pobjedu nad velikim Đerom - rukometašice Budućnosti su u revanšu četvrtfinala poražene od aktuelnog prvaka sa 30:28.

Šteta je što bar nije izboren remi, za koji je postojala realna šansa, jer su „plave” imale napad pri rezultatu 29:28, ali je večeras fenomenalna Milena Raičević pogodila stativu. Na suprotnoj strani je Ane-Mete Hansen u posljednjim sekundama donijela nezasluženih plus dva Đeru...

Podgoričanke su u napadu odigrale možda i najbolje u cijeloj sezoni. Aktuelni prvak je koristio malo slabiju igru Adžićevog tima u odbrani, pogađao iz sedmeraca preko Anite Gorbic, ali su zato Raičevićeva i drugarice sve nadoknađivale sjajnim akcijama sa suprotnoj strani terena.

Kada je bedem pred opet indisponiranom Darli Zokebi de Paulom malo ojačao, to se odmah osjetilo - Budućnost je napravila seriju 5:0 i petim golom Tatjane Brnović povela 11:8 u 19. minutu.

Pri tom rezultatu je Raičevićeva promašila prazan gol, kada je Ambros Martin izvukao iz igre golmanku Kari-Alvik Grimsbo nakon isključenja Hansen.

Bilo je, naravno, nerealno očekivati da se nadoknadi minus šest iz „Morače” (26:20), jer je Đer mnogo iskusniji i kvalitetniji tim.

I to je ubrzo dokazao, jer je preokrenuo na 13:12, a onda nakon prebrzog šuta Đurđine Jauković iznudio sedmerac u posljednjoj sekundi prvog poluvremena i izjednačio na 15:15.

U nastavku je Budućnost vezanim golovima mlade Branke Konatar prva stigla do plus dva (21:19), ali je mađarska ekipa serijom 4:0 preokrenula na 23:21 i otklonila sve dileme. Ako ih je i bilo...

Adžićev tim je opet poveo preko Kristine Laslo (26:25, 53. minut), ali je Rumunka promašila zicer i sedmerac i propustila šansu da odvede svoj tim ka zasluženoj pobjedi.

Ali, razloga za sreću ima više nego dovoljno - 19-godišnja Tatjana Brnović je u prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji bila možda i najbolji pivot Lige šampiona, godinu mlađa Branka Konatar je pokazala da može odlično da pokrije sve pozicije na crti (počela na desnom krilu, igrala na lijevom, a pomagala i na pivotu), Milena Raičević u drugom dijelu Lige šampiona pokazala da je pravi vođa, a Đurđina Jauković ima još mnogo rezervi.

Naredne sezone, ekipa će biti jača za Marinu Rajčić i iskusnu Anđelu Bulatović, koja bi trebalo da bude primjer mladim igračicama, a ostalo je još da se riješi ko će na desnom beku zamijeniti Đurđinu Malović (ide u Ferencvaroš).

Ako se tu „pogodi”, uz povratak Eme Ramusović, koja će puno značiti i na crti i u odbrani, možda se Budućnost već narednog maja vrati na fajnl-for Lige šampiona. Zadatak će biti bar za nijansu lakši, jer neće biti Vardara...

ĐER - BUDUĆNOST 30:28 (15:15)

Đer - „Audi arena”. Gledalaca: 5.500. Sudije: Kristijansen i Hansen (Danska). Sedmerci: Đer 10 (9), Budućnost 5 (3). Isključenja: Đer 8, Budućnost 8 minuta.

Đer: Kiš (četiri odbrane), GRIMSBO (pet odbrana i dva sedmerca), Knedlikova, Afentaler, Varga, Hansen 4, GORBIC 11 (9), Pal, Oftedal, AMORIM 4, Althaus, BROH 3, Fodor 1, BODI 2, PUHALAK 2, GONSALES 3.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (tri odbrane), Babović, Batinović (jedna odbrana i sedmerac), Ujkić 3, KONATAR 3, JAUKOVIĆ 3, Pletikosić 1, Laslo 1, Godeč, PREMOVIĆ, BRNOVIĆ 6, Bulatović, PAVIĆEVIĆ 2, RAIČEVIĆ 9 (3).

Bonus video: