Budućnost na startu sa Lokomotivom, Hipo se još nećka

Rukometašice Budućnosti u prvom kolu šestog izdanja Regionalne lige, koja startuje 1. septembra, igraće u gostima, u Zagrebu protiv Lokomotive, vicešampiona Hrvatske
89 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Veselin Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 12.07.2013. 22:08h

Rukometašice Budućnosti u prvom kolu šestog izdanja Regionalne lige, koja startuje 1. septembra, igraće u gostima, u Zagrebu protiv Lokomotive, vicešampiona Hrvatske, odlučeno je žrijebom takmičarskih brojeva na današnjem sastanku u Ljubljani, gdje je određen i kalendar takmičenja.

U derbiju drugog kola, pojačani Vardar stiže u Podgoricu.

Iako su pojedini makedonski mediji prije nekoliko dana objavili informaciju da će ovogodišnja Ragionalna ekipa proteći bez makedonskih timova, Vardar i Metalurg su se, ipak, našli u današnjem žrijebu.

"Vardar će nastaviti da se takmiči u Regionalnoj ligi. Međutim, naš stav je jasan. Ako bude promjena u kalendaru takmičenja i neopravdanih otkazivanja i reprogramiranja utakmica, kao prošle sezone, mi ćemo se povući iz lige“, jasno je kazao direktor Vardara Davor Stojanovski, skrećući još jednom pažnju na neozbiljnost ove lige, u kojoj se, zbog obaveza najjačih klubova na međunarodnoj sceni, često utakmice otkazuju i potom zakazuju bez nekog reda.

Poštovanje kalendara takmičenja je i jedan od zaključaka današnjeg sastanka, kojim su makedonski klubovi, prvenstveno pojačani Vardar, uslovili svoje učešće, time i podigli kvalitet ovog regionalnog takmičenja.

Na današnjem žrijebu, međutim, nije bilo najavljenog austrijskog Hipa, a do kraja iduće nedjelje čekaće se odgovor iz Beča. U slučaju da bude potvrdan, Regionalna liga bi umjesto osam mogla brojati 10 klubova, jer postoji mogućnost da se priključi i treća hrvatska ekipa, Samobor.

Ove godine neće biti srpskih ekipa, zato se vraćaju slovenačke, Krim i novajlija Zagorje. Po dva predstavnika imaće i Hrvatska (Podravka, Lokomotiva) i Crna Gora, a pored četvorostrukog aktuelnog uzastopnog šampiona, Budućnosti, igraće i Danilovgrad, kao filijala Budućnosti, umjesto dosadašnjih Bisera.

Sistem takmičenja je ostao isti, igraće se 14 kola u ligaškom dijelu, ako ostane osam timova (biće 18 kola ako ligu bude igralo 10 klubova) i na kraju fajnl-for.

Prvo kolo (1. septembar)

Lokomotiva – Budućnost

Zagorje – Danilovgrad

Krim – Vardar

Podravka - Metalurg

Bonus video: