Budućnost pobijedila Vardar u Skoplju

To je četvrti trijumf podgoričkog tima u regionalnom takmičenju, u kojem ove sezone ima i po jedan poraz i remi
1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.09.2013. 19:18h

Desetak dana pred početak Lige šampiona, Budućnost hvata pravi ritam. To se najbolje vidjelo u Skoplju - šampion Crne Gore je u derbiju Regionalne lige savladao Vardar sa 24:20.

Iako je nekoliko veoma važnih igračica bilo odsutno, večeras je definitivno postalo jasno da će najjače oružje tima Dragana Adžića i ove sezone biti odbrana - skopski tim je u prvih 30 minuta postigao samo šest golova, i to prva četiri iz sedmerca!

Klara Voltering je bila odlična na golu, pošto je do velikog odmora zaustavila čak 12 šuteva. U nastavku je Vardar zaprijetio, prišao na 18:15, ali revanš za poraz na „Memorijalu Vinko Kandija” (25:24) nije mogao da izmakne.

"Odbrana je bila odlična, a i golmani su dali veliki doprinos od početka do kraja. Imali smo mali pad u drugom poluvremenu zbog smanjenog broja igračica u rotaciji. Milenu Knežević boli koljeno, a Kinga Bizdra je ostala u Podgorici zbog povrede skočnog zgloba. Žao mi je što nijednu utakmicu u pripremama nismo odigrali u kompletnom sastavu. Srećom, stalno dobijamo po nekog novog igrača. Konačno je Kristina Neagu igrala skoro čitavu utakmicu i bila je na dobrom nivou", naglasio je Adžić.

Budućnost sjutra (16) igra drugi meč u Skoplju, a rival je Metalurg.

Vardar - Budućnost 20:24 (6:13)

Skoplje - SRC „Kale”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Karbeska i Ilijeva (Makedonija). Sedmerci: Vardar 4 (4), Budućnost 1 (1). Isključenja: Budućnost 4 minuta.

Vardar: Lejno (sedam odbrana), Susljina (šest odbrana), Kostjukova, Radičević 2, Đokić 1, Pino 6, Steriova, Nikolić 6 (4), Dembele 2, Zebić 3, Klikovac, Crvenkoska, Hmirova, Lekić, Lojpur, Dmitrović.

Budućnost: Voltering (14 odbrana), M. Vukčević, Žderić (šest odbrana), Petrović 3, Neagu 3, O. Vukčević, Nikitina, Božović, Gjorgijevska 5, Dalbi 1, Ježić, Cvijić 6, Mehmedović 6, Despotović, Knežević.

Bonus video: