Budućnost pregazila Tiringer i pokazala da je tim za titulu

Ukoliko Budućnost nastavi da podiže formu, postoji velika mogućnost da se 10. maja 2015. ponovi uspjeh iz 13. maja 2012. godine i da se opet na krovu Evrope nađe velikan iz Podgorice...
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2014. 19:46h

“Budućnost je igrala veličanstveno i zaslužila je da pobijedi devet razlike. Ako ovako nastavi, najveći je favorit za osvajanje Lige šampiona”.

Tim riječima trenera Tiringera Herberta Milera nakon pobjede prvaka Crne Gore nad najboljom njemačkom ekipom (23:14) se nema šta ni dodati, ni oduzeti.

Ukoliko Budućnost nastavi da podiže formu, postoji velika mogućnost da se 10. maja 2015. ponovi uspjeh iz 13. maja 2012. godine i da se opet na krovu Evrope nađe velikan iz Podgorice...

Jasno je da je tim Dragana Adžića još daleko od prave forme. Ali, ima i kada da je dostigne, jer do fajnl-fora ima još osam utakmica u Ligi šampiona, tokom kojih bi sve trebalo da “legne” na svoje mjesto.

A ni Đer, ta beštija iz prošle sezone, nije jak kao lani - Katarina Bulatović se vratila u svoju Budućnost, Katrine Lunde i Anita Gorbic su trudne, pa su od fantastične petorke u timu ostale samo Eduarda Amorim i Hajdi Loke. Ne smiju se isključiti ni Vardar, Larvik i Viborg, ali Budućnost djeluje najmoćnije...

Duel sa povredama desetkovanim Tiringerom nije bio rezultatski zanimljiv nijednog trenutka. “Plave” su odličnom igrom u odbrani potpuno zatvorile sve prilaze golu, a i Klara Voltering je bila raspoložena protiv zemljakinja.

Nakon 2:2, više nije bilo nikakvih dilema - dva gola Radmile Petrović za 18 sekundi (iz sedmerca i kontre), po jedan Biljane Pavićević (sa igračicom manje) i Suzane Lazović (opet iz kontre) natjerali su Milera za pozove tajm-aut u 14. minutu pri rezultatu 6:2.

Do poluvremena je nekoliko puta bilo plus pet, a nakon povratka iz svlačionica Budućnost je dala pet golova, a Voltering zaustavila sedam šuteva prije nego što je Danik Snelder smanjila na 16:7.

Sa nova tri pogotka je dostignuto rekordnih plus 12 (19:7), pa je Adžić mirno mogao da povuče na klupu startnu postavu i redom daje šansu Marti Žderić, Kamili Dalbi, Jeleni Despotović, Nini Bulatović, Emi Ramusović i na kraju Marini Rajčić (eks Vukčević), koja je ušla u posljednjem minutu i zaustavila sedmerac Franciske Micner.

Podgoričanke su još ranije obezbijedile plasman u glavnu fazu, a sada je praktično sigurno da će u nju prenijeti makar šest bodova.

Za maksimalnih osam boriće se za sedam dana u Skoplju, kada u derbiju grupe B gostuju Vardar. Ako i taj meč dobiju, samo će im nebo biti granica...

Budućnost - Tiringer 23:14 (11:6)

Podgorica - SC “Morača”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Tiringer 4 (2). Isključenja: Budućnost 6, Tiringer 4 minuta.

Budućnost: VOLTERING (16 odbrana i sedmerac), Rajčić (sedmerac), Žderić (pet odbrana), PETROVIĆ 6 (3), NEAGU 5 (1), Dalbi 1 (1), K. BULATOVIĆ 3, N. Bulatović, Ramusović, CVIJIĆ 2, Despotović, PAVIĆEVIĆ 4, Bizdra, KNEŽEVIĆ 1, Lazović 1.

Tiringer: KRAUZE (12 odbrana), Ekerle (dvije odbrana), NADGORNAJA 1, Micner 7 (2), Smets 1, ŠMELCER, SNELDER 1, ENGEL 1, Jakubišova 2, HUBER, VOLBOLD 1.

Galerija

Bonus video: