Budućnost protiv Midtjilanda: Jedno od tri finala

"Nismo primili veliki broj golova u Danskoj, ali u vraćanju o odbranu moramo da budemo mnogo bolji da bismo pobijedili Midtjiland", naglasio je Adžić
1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 03.11.2013. 00:26h

Prije nepune dvije godine, rukometašice Budućnosti su prvi put u klupskoj istoriji igrale finale Lige šampiona i iz njega izašle kao pobjednice.

Mečevi za titulu prvaka Evrope su udaljeni šest mjeseci, ali izabranice Dragana Adžića su već pred svojevrsnim finalem, prvim od tri - Milena Knežević i drugarice večeras (17) časova dočekuju Midtjiland, u utakmici u kojoj im je jedina opcija pobjeda.

Tako će biti i naredne subote u Poljskoj protiv MKS Lublina i za 14 dana protiv Ferencvaroša. Podgoričanke, jednostavno, moraju da upišu šest bodova ili će biti prinuđene da evropsku odiseju nastave u Kupu pobjednika kupova...

"Utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer smo nakon tri meča u Ligi šampiona imali reprezentativnu pauzu. Igračice su izašle iz ritma, a između utakmica sa Ferencvarošem i Midtjilandom je bio primjetan značajan pomak u igri u odbrani, tako da bi prošlog vikenda to još bolje izgledalo. U sličnoj situaciji su, ipak, i ostale ekipe. Svaka sljedeća utakmica nam je eliminaciona, postoji podsvjesni pritisak, ali imamo recept kako da se izborimo sa tim i vjerujemo da ćemo ga prenijeti na igračice", naglasio je Adžić.

Trener Budućnosti se prisjetio i jedinog kiksa u šampionskoj sezoni i konstatovao da igra tima Hele Tomsen, atipična za danski rukomet, ne leži „plavima”.

"Igrali smo sa Midtjilandom 2011. godine, kada je Budućnost bila najjača, a na poluvremenu je bilo neriješeno. Ta utakmica i onaj ubjedljiv poraz u Danskoj govore koliko nam one ne odgovoraju, što su pokazale u najvažnijih momentima meča prije dvije sedmice. Iskustvo i zajedništvo koje Midtjiland ima mi nismo imali i to je presudilo. Vjerujem da se kroz takve poraze uči i da ćemo igrati bolje i doći do značajne pobjede".

Majda Mehmedović je počela da trenira nakon sedam dana pauze, a povreda koljena Milene Knežević nije teže povrede. Pod znakom pitanja je nastup Elene Gjorgijevske, pa će sav teret na poziciji desnog beka pasti na Kamilu Dalbi, koja je u Ikastu bila okovana tremom i željom da se dokaže.

"Sigurno je da ona može više. Propuštenih pet ili šest utakmica u pripremnom periodu i Regionalnoj ligi su se značajno odrazile na njen učinak i našu igru. Bez Gjorgijevske će biti još veća odgovornost na njoj, ali mislim da će pružiti više nego u Danskoj".

Za pobjedu nad staloženim Dankinjama, koje je „gube glavu” ni u jednom trenutku, neophodna je prava koncentracija. Pogotovo se to odnosi na odbranu, jer Budućnost ne smije sebi da dozvoli osam isključenja kao prije 14 dana.

"Najviše smo se bavili odbranom. Bilo je dosta isključenja kakva mi ne radimo na taj način, a pravila su ih igračice koje nemaju iza sebe velike i bitne utakmice. I to je trebalo da dožive i vjerujem da će sa tim iskustvom biti bolje u ovom meču. Nismo primili veliki broj golova u Danskoj, ali u vraćanju o odbranu moramo da budemo mnogo bolji da bismo pobijedili Midtjiland", naglasio je Adžić.

Pauza je najbolje koristila Kristini i Mileni

U prvom poluvremenu prve utakmice sa prvakom Danske, Kristina Neagu je bila fenomenalna i pokazala je zašto je izabrana za najbolju igračicu svijeta 2010. godine.

U nastavku, međutim, nije imala snage, osjetilo se da je dva puta dugo pauzirala, zbog operacije ramena, odnosno koljena. Rumunka je prethodne sedmice propustila dvomeč svoje reprezentacije sa Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kako bi se što bolje pripremila za nastavak Lige šampiona.

"Iskoristili smo prostor da nastavi jačanje, s obzirom na to da je pauza uslovila da ona tako odigra. Može da bljesne, pa da bude slaba, jer skoro tri godine nije u kontinuitetu igrala utakmice. Nakon dva meča i prvog poluvremena u Danskoj njen organizam više nije mogao da izdrži. Kvalitetno je radila prethodnih dana, vjerujem da je njoj i Mileni Knežević ova pauza najbolje koristila i da će se to pokazati na utakmici", napominje Adžić.

Bonus video: