Budućnost remizirala sa Larvikom

Crnogorski šampion se spasavao poraza, a onda u posljednjim sekundama preko Neagu propustio šansu da dođe do trijumfa
63 pregleda 33 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.02.2014. 21:08h

U grotlu „Morače”, pred 5.500 vatrenih navijača, sinoć bi izgorio svaki tim. Ne i Larvik - velikan iz Norveške se u najgorem mogućem trenutku po Budućnost probudio iz zimskog sna i u dramatičnom meču uzeo bod koji komplikuje situaciju u grupi 2.

Da su pobijedile, Podgoričanke bi bile na pragu fajnl-fora, ali nemaju za čim da žale, jer su fenomenalna Nora Merk i drugarice bile na pragu pobjede.

Budućnost se izvukla na srećan način - 15 sekundi prije kraja, Klara Voltering je odbranila šut Merk, lopte se dokopala Lin-Kristin Rigelhut Koren i, na sreću, šutirala visoko preko prečke. „Plave” su sa igračicom manje krenule u posljednji atak, ali je Kristina Neagu bila još nepreciznija...

Bili su svjesni Dragan Adžić i njegove izabranice da će aktuelni vicešampion Evrope doći u Podgoricu sa željom da se vadi, ali kao da „plave” nisu bile spremne na izazov.

Od početka su se mučile, jer im je Larvik „oteo” najjače oružje - agresivnu odbranu. Zahvaljujući tome je i poveo 3:1, ali je Budućnost nekako izašla iz grča i preokrenula na 5:3.

I na odmoru je moglo da bude plus dva, ali je Sesilija Leganger odbranila sedmerac Mileni Knežević i najavila svoje fenomenalno izdanje u nastavku meča.

Šampion Crne Gore je, ipak, bolje počeo drugo poluvrijeme, dva puta stizao do rekordna tri gola razlike (12:9 i 13:10), ali su onda uslijedile Tantalove muke u napadu, što su iskusne gošće znalački kažnjavale i serijom 6:0 u 47. minutu one došle do plus tri (16:13).

Budućnost je smanjila „bombom” Neagu i majstorskim lobom Knežević, koja je ponovo stala na liniju penala i opet izgubila duel sa Leganger za 16:16.

Izjednačenje je, ipak, stiglo u 56. minutu preko Kinge Bizdre (17:17), a pri rezultatu 18:18, minut i 18 sekundi prije kraja, Merk je iznudila isključenje Dragane Cvijić i sedmerac, koji je i realizovala.

Majda Mehmedović je, ipak, fenomenalno utrčala sa desnog krila (mijenjala Radmilu Miljanić) i sjajno uspjela da savlada Leganger za 19:19. Ole Gustav Gjekstad je pozvao tajm-aut 35 sekundi prije kraja, ali golova više nije bilo...

Budućnost - Larvik 19:19 (8:7)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 5.500. Sudije: Denc i Rajbel (Francuska). Sedmerci: Budućnost 5 (2), Larvik 2 (2). Isključenja: Budućnost 6, Larvik 4 minuta.

Budućnost: VOLTERING (15 odbrana), M. Vukčević, Žderić, PETROVIĆ 2, NEAGU 5, Nikitina, Georgijevska, DALBI, Ježić, CVIJIĆ 3, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 1, KNEŽEVIĆ 4 (2), Lazović.

Larvik: Rantala, LEGANGER (10 odbrana i dva sedmerca), Hasanić, A. Hamerseng Edin 4, J. KRISTIJANSEN 1, T. R Kristijansen, BREJVANG 2, MERK 8 (2), G. HAMERSENG EDIN 2, RIGELHUT-KOREN 1, Johansen, Brejstol, Suland, Stange, LOKE 1.

Bonus video: