Budućnost savladala Randers

Rukometašice Budućnosti uradile su ono što nisu protiv Larvika, savladale Randers sa 24:22 i upisale prvu pobjedu u glavnoj fazi Lige šampiona
73 pregleda 6 komentar(a)
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.02.2013. 20:03h

Kao i sedam dana ranije, pobjednik u „Morači” je riješen u posljednja dva minuta, ponovo je bilo dva razlike, ali su sada dva boda ostala u Podgorici - rukometašice Budućnosti uradile su ono što nisu protiv Larvika, savladale Randers sa 24:22 i upisale prvu pobjedu u glavnoj fazi Lige šampiona.

Meč u kojem su se sudarili prvaci najizvjesnijeg i najuzbudljivijeg šampionata u Evropi, crnogorskog i danskog, od početka do kraja je bio uzbudljiv.

Randers je bio bolji u prvom poluvremenu, a u 16. minutu je Siraba Dembele natjerala Dragana Adića da pozove tajm-aut, jer je na semaforu stajalo 4:8.

Neposredno prije toga, na klupu je morala Dragana Cvijić, jer je dobila udarac u koljeno i činilo se da muke tek predstoje...

Probuđena Elena Gjorgijevska sa tri i Klodin Mendi sa jednim pogotkom su vratile Budućnost na minimalan zaostatak (9:8), pa je i Jan Lesli morao do pozove minut odmora.

Gošće su dva puta imale plus dva, ali su Podgoričanke do poluvremena odgovorile na pravi način - u napadima sa igračicom manje Milena Knežević je prvo smanjila na 11:10, a potom izjednačila na 11:11 nakon što je Katarina Ježić iznudila sedmerac i isključenje Sabine Jakobsen, da bi Majda Mehmedović iz kontre iskoristila odbranu Klare Voltering i donijela svom timu prvo vođstvo.

Djevojka koja je bila prvi put na terenu nakon više od dva mjeseca je tako prekinula seriju pogodaka bekova Budućnosti, jer su prije nje pogađale samo Gjorgijevska, Knežević (po četiri puta), Anđela Bulatović (dva puta) i Klodin Mendi.

Ekipe su bile ravnopravne do sredine drugog poluvremena, kada je aktuelni prvak Evrope pojačao tempo i sa četiri vezana pogotka stekao velikih plus četiri (21:17) u 50. minutu.

Lesli je bio primoran da pozove svoj treći tajm-aut, i opet su njegove izabranice odlično reagovale - Dankinje su tresle mrežu, djevojke u plavim dresovima pravile greške, pa je u 56. minutu je bilo 21:21.

Tada je opet na scenu stupila Milena Knežević - prva golgeterka Lige šampiona je vratila prednost Budućnosti čim se vratila u igru nakon isključenja, a potom i poništila izjednačenje Kamile Dalbi tako što je uhvatila loptu i poslala je iza leđa odlične Ćane Mason nakon što je Biljana Pavićević zatresla prečku.

Dalbi je u revolveraškom obračunu sa Milenom ostala bez snage i iz teške situacije pogodila pravo u Voltering, nakon čega je Radmila Miljanić svojim jedinim golom postavila konačnih 24:22 nepunih 30 sekundi prije kraja.

Naredni meč u Ligi šampiona, Budućnost igra 2. marta, kada gostuje upravo Randersu. Pobjeda bi produžila nadu u polufinale...

Budućnost - Randers 24:22 (12:11)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 3.500. Sudije: Baranovski, Lemanovič (Poljska). Sedmerci: Budućnost 8 (6), Randers 3 (2). Isključenja: Budućnost 8, Randers 6 minuta.

Budućnost: VOLTERING (15 odbrana i sedmerac), Vukčević, MILJANIĆ 1, Trifunović, Mendi 2, Živković, BULATOVIĆ 3 (1), Nikolić, GJORGIJEVSKA 4, Ježić 1, CVIJIĆ, Mehmedović 2, Despotović, PAVIĆEVIĆ 1, KNEŽEVIĆ 10 (5), Lazović.

Randers: MASON (14 odbrana i dva sedmerca), AGREN 1, JAKOBSEN 5, Pedersen, Agilar, Kindbol, Tomsen, G. ANDERSEN 2, KRISTENSEN 1, K. Andersen, Hansen, Johansen 2, Falberg, DEMBELE 2, DALBI 8 (2), Agard.

Bonus video: