Budućnost se poigravala sa Tiringerom, četvrtfinale u šaci

U jednom od ključnih mečeva za plasman u nokaut fazu, Podgoričanke su “nokautirale” Tiringer, slavile sa 29:21 i stekle četiri boda prednosti nad njim i drugim njemačkim predstavnikom, Bitighajmom
90 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2018. 19:48h

Teško je poslije tek druge utakmice u glavnoj rundi to najaviti, jer ima još dosta bodova u igri, ali se kao logičan nameće zaključak da će rukometašice Budućnosti ponovo igrati četvrtfinale Lige šampiona.

U jednom od ključnih mečeva za plasman u nokaut fazu, Podgoričanke su “nokautirale” Tiringer, slavile sa 29:21 i stekle četiri boda prednosti nad njim i drugim njemačkim predstavnikom, Bitighajmom.

Sve da tim Dragana Adžića u preostala četiri kola ne osvoji ni bod, 4. mjesto u grupi 2 vjerovatno ne može da mu izmakne, jer bi Bitighajm ili Tiringer morali da ih osvoje bar pet da bi ga prestigli. A kvalitet za to nemaju...

Početak je bio fenomenalan - osim uvodnih 0:1, sve je bilo u znaku Podgoričanki, koje su u 13. minutu četvrtim golom Đurđine Malović stigle do velikih plus šest (9:3).

Ali, ekipa Dragana Adžića je mlada, sklona velikim padovima u igri, pa je njemački predstavnik iskoristio svoju jedinu prednost - iskustvo, da u finišu poluvremena nekoliko puta priđe na minus tri, koliko je bilo i na velikom odmoru (15:12).

Nakon odmora su gošće dalo dva gola u razmaku od 30 sekundi, kada su Iveta Luzumova i Lidija Jakubisova smanjile na 17:14, ali to je bilo sve što su uradile u prvih 16 i po minuta!

Darli Zokebi de Paula je odbranila po dva sedmerca i zicera, a u napadu se mreža Jane Krauze stalno tresla, pa je u 47. minutu dostignuta dvocifrena razlika - 24:14.

Moglo je da bude i ubjedljivije, ali je Dijana Ujkić propustila čak tri zicera u toj seriji 7:0.

Do kraja je samo bilo pitanje kolika će biti razlika. Konačnih plus osam su garant da će Budućnost, ako se nekim čudom i dogodi da odlučuje njen međusobni skor sa Tiringerom, biti u prednosti, jer ne može da izgubi tako katastrofalno u Nordhauzenu...

Budućnost - Tiringer 29:21 (15:12)

Podgorica - Dvorana “Morača”. Gledalaca: 1.300. Sudije: Baranovski i Lemanovič (Poljska). Sedmerci: Budućnost 5 (3), Tiringer 8 (4). Isključenja: Budućnost 2, Tiringer 6 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (11 odbrana i tri sedmerca), Babović, Batinović, UJKIĆ 1, JAUKOVIĆ 5, Pletikosić 3, Laslo, MALOVIĆ 7, Premović, BRNOVIĆ 2, Bulatović, Pavićević, Vukčević, RAIČEVIĆ 6 (3), GRBIĆ 5.

Tiringer: Krauze (sedam odbrana), EKERLE (jedan sedmerac), ŠEFKNEHT, LANG 2, Šmelcer 3, Nidervizer 4, AGILAR 1, LUZUMOVA 8 (4), Mitrović, JAKUBISOVA 2, HUBER, Batista da Silva 1.

Galerija

Bonus video: