Budućnost se sa stilom oprostila od titule

Prvak Evrope je predao krunu svog mogućem nasljedniku, ali je to makar uradio sa stilom - ratnice Dragana Adžića borile su se do posljednje sekunde da uzmu bar bod
100 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2013. 20:28h

Đer se tresao kao nijednom ove sezone, Budućnost je bila na pragu senzacionalne pobjede, ali nije uspjela...

Prvak Evrope je predao krunu svom mogućem nasljedniku, ali je to makar uradio sa stilom - ratnice Dragana Adžića borile su se do posljednje sekunde da uzmu bar bod i odlože odluku o 2. mjestu u grupi 1 do subote, ali su na kraju morale da gledaju kako Mađarice slave i 11. pobjedu ove sezone.

Nakon 60 minuta drame u prepunoj „Morači”, Đer je u reprizi finala Lige šampiona slavio sa 22:21...

Iako su osam dana ranije osigurale 1. poziciju u grupi, izabranice Martina Ambrosa na startu su jasno stavile do znanja Podgoričankama da ih zanima samo pobjeda.

Nakon tačno 10 minuta, bilo je 6:2, a onda je Đer majstorski iskoristio isključenje Milene Knežević sa tri brza gola došao do velikih plus šest (11:5).

Adžić je bio primoran da pozove tajm-aut i povuče očajnički potez - umjesto zbunjene Željke Nikolić, koja je mijenjala povrijeđenu Radmilu Miljanić (povrijedila skočni zglob), na desno krilo je poslao Majdu Mehmedović.

Ta rokada, koja je u drugoj varijanti viđena u finalu Evropskog prvenstva u Srbiji, kada je sinoćnja protivnica Jovanka Radičević bila na lijevom krilu, kao da je probudio i tim i publiku - nošene sjajnim navijanjem, „plave” su zaigrale kao u transu i do poluvremena prišle na 13:12.

Đer je nakon odmora poveo 16:13, ali je Anđela Bulatović pokrenula svoj tim, da bi nakon tačno 45 minuta i 45 sekundi igre Kneževićeva donijela prvo vođstvo Budućnosti (17:16).

Uskoro je bilo 19:17, a kada je Dragana Cvijić na isteku 50. minuta šesti put iz isto toliko pokušaja zatresla mrežu Katrine Lunde-Haraldsen za 20:18, čudo je bilo na pomolu.

Milena Knežević i Dragana Cvijić u zagrljaju Mađarica

Eduarda Amorim i Anita Gorbic su, ipak, ekspresno preokrenule, ali je Bulatovićeva opet preuzela odgovornost i izjednačila na 21:21, da bi Hajdi Loke iz kontre dva minuta i 37 sekundi prije kraja pogodila za 22:21.

Niko nije slutio da će to biti posljednji gol na meču, a Budućnost je u posljednjem minutu imala dvije zlatne prilike da izbori veliki bod nakon isključenja Amorim.

U prvom napadu je došlo do sudara Bulatovićeve i Elene Gjorgijevske, koju je gurnula Gorbic, ali sudije nisu ništa vidjele.

Najboljoj mađarskoj igračica je 20 sekundi prije kraja dosuđeno probijanje, a Budućnost je krenula u napad sedam na pet, jer je Gjorgijevska obukla pancir.

Milena Knežević je preuzela odgovornost, ali joj se Lunde-Haraldsen osvetila za one golove u finalu Evropskog prvenstva i ostavila Stari kontinent da traži novog vladara u klupskom rukometu.

Potpuna osveta: Slavlje rukometašica Đera

Da je Kneževićeva pogodila, Budućnost bi u subotu u Larviku tražila pobjedu od minimum dva gola razlike za plasman u polufinale.

San, ipak, neće biti ispunjen, ali cilj svakako jeste - potpuno podmlađena ekipa je dokazala da ima veliki kvalitet i da bi sa nekoliko pravih pojačanja u narednih nekoliko sezona mogla da ponovi 13. maj prošle godine. Da opet bude prvak Evrope...

Budućnost - Đer 21:22 (12:13)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 4.200. Sudije: Denc i Rajbel (Francuska). Sedmerci: Budućnost 2 (2), Đer 5 (5). Isključenja: Budućnost 8, Đer 8 mnuta. Crveni karton: Amorim (Đer) u 59. minutu (3X2).

Budućnost: VOLTERING (devet odbrana), Vukčević, Trifunović, Mendi, Živković, BULATOVIĆ 4, NIKOLIĆ, Božović, GJORGIJEVSKA 3, Ježić, CVIJIĆ 6, Mehmedović 2, Despotović, PAVIĆEVIĆ 2, KNEŽEVIĆ 4 (2), Lazović.

Đer: LUNDE-HARALDSEN (15 odbrana), Her, RADIČEVIĆ 4, LOKE 5, Hornjak, Koršoš, GORBIC 7 (5), Kovačič 1, AMORIM 3, REDEI-ŠOŠ, Tervel, Orban, SEPEŠI, Sederke, Lekić 2.

Galerija

Bonus video: