Budućnost sjutra u Skoplju protiv Vardara

60 pregleda 4 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 20.02.2016. 13:10h

Rukometašice Budućnosti igraće sjutra u Skoplju protiv Vardara utakmicu petog kola kola Glavne runde Lige šampiona.

"Veliki izazov i veliki protivnik bez obzira na ishod prvog međusobnog duela u Podgorici. To nije bilo njihovo pravo lice i očekujem tešku utakmicu u Skoplju. Naša želja je da prvi put slavimo u prelijepoj dvorani i pred punim tribinama. Osigurale smo prvu poziciju, ali ne nedostaje nam motiva, naročito u ovoj dvorani gdje još nijesmo slavile. To je dovoljan motiv i naša želja je da nastavimo pobjedničku seriju koju smo započele nakon što je Đer na startu glavne runde prekinuo prethodnu seriju bez poraza", kazala je Majda Mehmedović, koja će na kraju sezone, nakon 11 godina, napustiti Budućnost.

Budućnost je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobila 31:19.

"Vardar poznajemo najbolje od svih protivnika u grupi. Igrale smo dosta mečeva protiv njih, imaju kvalitetnu ekipu, ali ostaje da se vidi kakvo će izdanje pružiti sa novim trenerom na klupi. Imaju kvalitetne bekove, krila i golmane, iznenađenja su moguća i očekujem njihovo bolje izdanje nego što je to bio slučaj u Podgorici", dodala je Majda.

Crnogorski prvak, nakon startnog poraza od Đera (22:20), ostvarila je tri uzastopna trijumfa. Budućnost je, osim protiv Vardara, u duelima sa Midtjilandom 28:18 i Đerom 25:22.

"Neće nedostajati motiva jer igramo u gostima i to pred punim tribinama. I one će biti motivisane da nas savladaju i sigurno da im ne nedostaje samopouzdanja poslije trijumfa u Bukureštu. Imaju novi sistem i vidi se nova energija u njihovoj igri. Vjerujem ipak da sve zavisi od nas, da ćemo odigrati na potrebnom nivou i da će odbrana donijeti željeni rezultat. Ubjedljivo smo ih savladale u Podgorici i odlično ih poznajemo, ne vjerujem da može biti iznenađenja. Biće teže nego u ”Morači”, ali mžemo do pobjede ako budemo ispoštovale dogovor", kazala je lijevi bek Đurđina Jauković.

Vardaru je poraz u Podgorici jedini u drugoj fazi takmičenja, a ostvario je dvije pobjede protiv Bukurešta (22:21 i 30:25) i Savehof (37:25).

"Igramo protiv tima koji ima vrhunske igrače, ali imamo pozitivna iskustva iz prethodnih duela protiv njih. Vjerujem da će tradicija biti nastavljena i da ćemo osvojiti dva boda u Skoplju. Ovaj duel treba da iskoristimo i kao pripremu za ono što nas očekuje u četvrtfinalu, nama je svaki meč značajan jer ih nemamo mnogo tokom sezone. Volimo da igramo pred punim tribinama i jedva čekamo početak duela koji će biti odigran u takvoj atmosferi", kaže Biljana Pavićević.

"Neće nedostajati motiva i s velikim nestrpljenjem očekujemo početak meča. Želimo da im pokažemo da smo i na njihovom terenu jednako jake kao i pred našim navijačima. Bile smo ubjedljive pred našim navijačima, ali očekujem njihovo bolje izdanje i težak meč. Ipak, vjerujem da ćemo ih ponovo savladati i potvrditi da smo bolji tim. Psihički je lakše pripremiti ovaj meč kad smo se pozicionirale uoči četvrtfinala. I da nije tako, igrale bi sa istom željom i motivom jer je to naš pristup u svakom meču i bez obzira na to ko je protivnik i kakav je ulog", istakla je Pavićević.

Budućnost je posljednje dvije godine eliminisala Vardar u polufinalu završnog turnira Lige šampiona.

"Pred nama je vrlo važan meč zbog priprema za ono što nas očekuje u aprilu, u četvrtfinalu Lige šampiona. Duel protiv Vardara dočekujemo sa velikim motivom i znamo kako Vardar igra protiv nas, te kakva nas atmosfera očekuje u Skoplju. Domaći tim će bez sumnje dati maksimum, ali to treba da bude razlog da i mi odigramo na najvišem nivou i to je ono što nam je potrebno u ovom trenutku. Nijesmo opterećeni rezultatom jer smo ostvarili ono što smo zacrtali za ovaj dio sezone i duel protiv Vardara posmatramo kao onaj koji može biti dobra priprema za četvrtfinale".

"Iako smo osigurali prvo mjesto u grupi, motiva neće nedostajati jer djevojke vole da igraju ovakve mečeve protiv kvalitetnih protivnika i u punoj dvorani. Nemamo pravo da propustimo ili ne pružimo maksimum u bilo kojem meču, a to će biti slučaj i u Skoplju i u posljednjem kolu protiv Midtjilanda. Između nas i Vardara nema tajni, u pitanju je vrhunski protivnik i sjajno pokriven na svim pozicijama, a sada i sa novom energijom nakon dolaska novog trenera. Vjerujem da će pružiti možda i najbolje izdanje u dosadašnjim mečevima protiv nas", kazao je trener Dragan Adžić.

Duel u Skoplju počeće u 17.30 sati.

Bonus video: