Budućnost u Jagodini u kombinovanom sastavu za novu pobjedu

Iako će igrati u kombinovanom sastavu, izabranice Dragana Adžića su favorit u duelu sa ekipom koju su krajem septembra lako i ubjedljivo porazile u Danilovgradu sa 32:20
0 komentar(a)
Biljana Pavićević, Foto: Boris Pejović
Biljana Pavićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2012. 13:36h

Večerašnjom utakmicom protiv Jagodine, rukometašice Budućnosti staviće tačku na nezaboravnu godinu za crnogorski ženski rukomet, u kojem je podgorički klub osvojio titulu prvaka Evrope i Regionalnu ligu, a reprezentacija olimpijsko srebro u Londonu i zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Iako će igrati u kombinovanom sastavu, izabranice Dragana Adžića su favorit u duelu sa ekipom koju su krajem septembra lako i ubjedljivo porazile u Danilovgradu sa 32:20 (bilo je i 31:17).

Protiv Jagodine neće biti povrijeđenih Suzane Lazović i Majde Mehmedović, ali će u odnosu na tim koji je u nedjelju bio bolji od Bisera (33:13) biti reprezentativke Milena Knežević, Anđela Bulatović, Marina Vukčević, Radmila Miljanić, Biljana Pavićević i Jelena Despotović, koje su u srijedu počele da treniraju sa ekipom, i koje su bile na poštedi nakon osvajanja zlata na EP.

"Suzana Lazović će biti na poštedi do kraja godine, dok bi Majda Mehmedović poslije Nove godine trebalo da počne da radi sa ekipom", kaže Adžić.

Trener Podgoričanki je najavio da će večeras nastupiti uglavnom igračice koje su iznijele teret u meču protiv Bisera.

"Samo u pojedinim segmentima koristićemo igračice koje su nastupile na Evropskom prvenstvu. Onima koje nijesu nastupile na šampionatu u Srbiji potrebne su utakmice, zato smo i zakazali duele protiv Bisera i Jagodine. Klara Voltering će putovati sa ekipom, ali neće ulaziti u igru, a manju minutažu imaće Milena Knežević i Anđela Bulatović, poslije velikih iskušenja na Evropskom prvenstvu", dodao je Adžić.

Budućnost je trenutno prva u Regionalnoj ligi sa šest pobjeda i porazom, sa dva boda ali i dvije utakmice više od neporažene Podravke. Jagodina je pretposljednja sa samo pobjedom u šest mečeva.

Utakmica u Jagodini počinje u 19 časova.

Bonus video: