Budućnost u Ljubljani: Uvod u rukometnu groznicu

U posljednjem kolu glavne faze Lige šampiona, Budućnost večeras (19 časova) gostuje Krimu, što će biti prava uvertira za tri najvažnije sedmice crnogorskog rukometa od 2016. godine
1623 pregleda 0 komentar(a)
Zagrijavanje za četvrtfinale: Barbara Lazović, Foto: Savo Prelević
Zagrijavanje za četvrtfinale: Barbara Lazović, Foto: Savo Prelević

Rukometna sezona se polako bliži vrhuncu. Budućnost večeras (19 časova) na zatvaranju glavne faze Lige šampiona gostuje Krimu, a onda već polako počinje euforija pred tri najvažnije sedmice crnogorskog rukometa od 2016. godine - turnir za Olimpijske igre u „Morači” od 20. do 22. marta, potom mečeve sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 25. i 28. ovog mjeseca, a na kraju od 4. do 12. aprila obračune Podgoričanki u četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenja.

Jasno je da će meč u glavnom gradu Slovenije, gdje zbog povreda leđa nisu otputovale Marina Rajčić, Milena Raičević i Majda Mehmedović, biti samo uvod u rukometnu groznicu.

- Meč ne znači ništa ni nama ni Krimu, ali želimo da odigramo dobro. Ova utakmica nam je, ipak, bitna da se uigramo. Bićemo oslabljene neigranjem Milene i Majde, pokušaćemo da to nadomjestimo na najbolji mogući način - istakla je Barbara Lazović.

Podgoričanke su prije šest dana odigrale 48 fenomenalnih minuta protiv Đera, vodile 25:20, ali se tada povrijedila Raičevićeva i sve je krenulo nizbrdo. To je šampion Evrope kaznio i slavio 28.27 u „Morači”.

- Pokazali smo 50 minuta sjajne igre, a u posljednjih 10 je presudila njihova duža klupa. Već neko vrijeme nismo kompletne, jer fali Marina, a i Majda je dugo bila van terena i priključila se tek pred tu utakmicu. Dokazale smo, ipak, da možemo da se borimo sa najvećima i da nam je ove godine mjesto na fajnl-foru. Moramo da se fokusiramo na četvrtfinale, da popravimo greške i da smanjimo oscilacije - jasan je prvi desni bek „plavih”.

Budućnost čeka rivala u četvrtfinalu. To će biti Esbjerg ili Rostov, a možda i Mec, ali samo u slučaju čudnog raspleta u grupi 1. Problem je što će neke igračice Dragana Adžića biti van nacionalnih timova i neće moći ni adekvatno da treniraju dvije sedmice.

- Pauza ne dolazi u dobar čas. Reprezentativke će biti u takmičarskom ritmu, ali nas nekoliko neće. Imamo, ipak, dovoljno vremena da se spremimo. Koja god ekipa da nam dođe u četvrtfinalu, biće teško, ali ako odigramo kao protiv Đera, i to svih 60 minuta, možemo da računamo na fajnl-for - zaključila je Lazovićeva.

Prostor na poziciji desnog beka trebalo bi da dobije i 17-godišnja Katarina Džaferović.

- Svaka utakmica nam je bitna, jer ih nemamo puno. Prije svega zbog novog, važnog iskustva. Krim dobro poznajemo, jer imamo dugu istoriju igranja. Spremile smo ih dobro - istakla je jedna od najtalentovanijih crnogorskih rukometašica.

S obzirom na to da nema Mehmedovićeve, 16-godišnja Nađa Kadović će igrati svih 60 minuta na lijevom krilu, a Džaferovićeva je ubijeđena da će i ona iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže.

- Siguran sam da će svaka koja bude igrala dati doprinos. Vjerujem u pozitivan rezultat u Ljubljani. Ako dobijemo šansu, vjerujem da ćemo opravdati očekivanja. Za mene bi to bilo veliko iskustvo.

Bonus video: