Budućnost ubjedljiva protiv Krima

Duel sa nedoraslim rivalom je, i pored ogromne rezultatske razlike, pokazao da je tim Dragana Adžića daleko od prave forme.
0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.09.2014. 19:37h

Kao i prošlog septembra, rukometašice Budućnosti su sezonu pred svojim navijačima otvorile utakmicom sa Krimom.

Za godinu i 19 dana se sve promijenilo - Podgoričanke su još jače, Krim je bio prinuđen da raspusti sve zvijezde, pa je i rezultat bio potpuno suprotan.

„Plave” su se poigravale, slavile sa čak 33:15, pa onih prošlogodišnjih 22:26 sada djeluje kao neko davno prošlo vrijeme...

Duel sa nedoraslim rivalom je, i pored ogromne rezultatske razlike, pokazao da je tim Dragana Adžića daleko od prave forme. Falilo je tečnosti u napadu, pasova za bekove i krila, nekoliko lopti je „prodato” u pokušaju da se postigne gol iz kontre...

To je, ipak, razumljivo, jer Podgoričanke nemaju prave utakmice i jasno je da ne mogu da dostignu optimalan nivo igre do 19. oktobra, kada otvaraju Ligu šampiona duelom sa Vardarom u „Morači”.

"Kroz ovakve mečeve se ne može dostići vrhunska forma. To ćemo morati da radimo u Ligi šampiona, kada ćemo podizati nivo iz utakmice u utakmicu", priznao je Adžić.

Sa večerašnjeg susreta, u kojoj su najmlađe generacije rukometašica iz brojnih crnogorskih klubova glasno slavile svaki gol svojih idola, neće se pamtiti mnogo stvari.

Vrijedna pomena je serija 10:0 domaćih za 18:5 u 28. minutu, kada je gol iz kontre sa igračicom manje postigla Biljana Pavićević.

Ista djevojka je svojim petim pogotkom (sve dala iz kontri) postavila konačnih i rekordnih plus 18 (33:15).

Budućnost - Krim 33:15 (19:6)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Krim 2 (1). Isključenja: Budućnost 6, Krim 6 minuta.

Budućnost: Voltering (12 odbrana), Rajčić, ŽDERIĆ (osam odbrana i sedmerac), PETROVIĆ 6 (2), NEAGU 4 (1), Dalbi 1, K. BULATOVIĆ 6, N. Bulatović, Ramusović, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović, Pavićević 5, Bizdra 1, KNEŽEVIĆ 2, Lazović.

Krim: Stefanišin, Marinček (21 odbrana), Jurič, LUKOVIĆ, Čečkova, MAVSAR 3, Bak 3, Hrnčič 1 (1), Guđo, BAJRAMOVSKA 3, LAMBEVSKA 1, KOREN 3, Jankovič 1, GREGORC, Pavlova.

Bonus video: