Budućnost ubjedljiva protiv Metalurga

Izabranice Dragana Adžića savladale su večeras u “Morači” skopski Metalurg 30:14, u utakmici 11. kola ovog takmičenja.
0 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2012. 21:06h

Kada se sa druge strane terena nađe ekipa koja na kraju postigne svega 14 golova, od čega šest u prvom poluvremenu, kada izgubi čak 28 lopti u napadu, ne postigne nijedan gol iz kontri i polukontri, i ima mizernih 33 odsto šuta u prvom poluvremenu (ukupno 41 odsto), s razlogom se postavlja pitanje u kakvoj su formi rukometašice Budućnosti odigrale i ubjedljivo dobile utakmicu protiv Metalurga, u posljednjoj provjeri pred nastavak Lige šampiona.

Pravi odgovor će, ipak, morati da čeka 4. februar, kada izabranice Dragana Adžića u gostima igraju protiv francuskog Meca, na startu Glavne runde LŠ...

Budućnost je, u svakom slučaju, do devete pobjedi u isto toliko mečeva u Regionalnoj ligi došla ozbiljnom igrom, prije svega u odbrani, gdje je zonom 6-0 potpuno zaustavila napad gošći. Čak 70 odsto procenta šuta, jednako u oba poluvremena, i 14 golova iz kontri i polukontri dovoljno govore o efikasnosti u napadu i brzoj tranformaciji iz odrani u napad. Ipak, 13 izgubljenih lopti je previše za meč sa rivalom kvaliteta Metalurga...

Pozitivnu sliku je pokvarila povreda desnog ramena Maje Savić (istegnuće), nakon 10-tak minuta igre, zbog čega je morala van terena. Fizioterapeut Vladimir Gapić je dugo masirao rame iskusnoj Beranki, ali je i nakon meča bilo evidentno da povreda bolna, a današnji pregledi pokazaće koliko je ozbiljna.

"S obzirom da nam je ovo bila posljednja provjera pred Mec, mi smo u utakmicu ušle maksimalno skoncentrisano i ozbiljno. Protivnik nam nije bio važan, važno nam je bilo da odradimo ono što treba da odradimo, za šta smo se i spremale. Mislim da smo odigrale dobro, u odbrani, napadu i polukontri, to mje ono što vježbamo svih ovih dana. Krajnji rezultat je pokazao našu ozbiljnost. Naravno, bilo je i grešaka koje treba ispraviti, ali imamo desetak dana do Meca da ispravimo te greške", kazala je “Vijestima” Radmila Miljanić, bez promašaja iz šest pokušaja.

Inače, meč su počele Voltering na golu, na krilima Savić i Miljanić, u bekovskoj liniji Popović, Knežević i Katarina Bulatović, te na crti Cvijić. Do kraja meča u igru jedino nije ulazila golman Sonja Bajraktarović.

Najveću prednost, od 17 golova razlike, Budućnost je imala u tri navrata, posljednji put u 60. minutu (30:13)...

Budućnost - Metalurg 30:14 (16:6)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 100. Sudije: Boričić i Marković (Srbija). Sedmerci: Budućnost 3 (2), Metalurg 4 (1). Isključenja: Budućnost 4, Metalurg 4 minuta.

Budućnost: Voltering (11 odbrana i dva sedmerca), Vukčević (tri odbrane), Barjaktarović, Miljanić 6, Đokić 3, Radović 1, A. Bulatović 1, Savić 2, Popović 5 (1), Cakalie 1, K. Bulatović 3, Cvijić 1, Mehmedović 5, E. Gjorgijevska 1 (1), Knežević 1, Lazović.

Metalurg: Andrejeva (devet odbrana), Antić, Mečevska, Grozdanovska, D. Gjorgijevska 1, Despotovska 1, Pecevska 4, Jovanovska, Novevska 1, Mladenovska 1, Krpež 4 (3), Nikolić, Sazdovska, Milačić 2, Mitrova.

Bonus video: