Budućnost ubjedljiva u Jagodini

Izabranice Dragana Adžića su večeras u gostima savladale vicešampiona Srbije 26:16, i upisale sedmu pobjedu u regionalnom takmičenju
1 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.12.2012. 21:00h

Rukometašice Budućnosti ubjedljivom partijom u Jagodini završile su najuspješniju sezonu u klupskoj istoriji, u kojoj su osvojile Regionalnu ligu i prvenstveno Ligu šampiona – izabranice Dragana Adžića su večeras u gostima savladale vicešampiona Srbije 26:16, i upisale sedmu pobjedu u regionalnom takmičenju.

Budućnost je prva na tabeli sa četiri boda, ali i tri utakmice više od drugoplasirane Podravke.

Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, ali i inspirisanim krilima, Biljani Pavićević (tri od šest golova postigla u periodu od 46. do 52. minuta), i Željke Nikolić (sva tri postignuta gola u drugom poluvremenu), Budućnost je u nastavku dominirala i na kraju stigla do ubjedljive pobjede. Adžić je u nastavku odmarao Milenu Knežević i Radmilu Miljanić.

Prvo poluvrijeme je branila Klara Voltering i imala 50 odsto odbrana, dok je u nastavku na gol-crtu stala Katarina Bralo, i upisala 12 odbrana, uz odličan procenat odbrana od 63 odsto.

"Želja nam je bila da i ovaj meč iskoristimo na pravi način i uspjeli smo u tome. Ovaj duel možda nije došao u najboljem trenutku za igračice koje su nastupale na Evropskom prvenstvu, ali do početka druge faze Lige šampiona imamo samo tri provjere u Regionalnoj ligi, što znači da svaki meč moramo iskoristiti na najbolji način".

"Veću minutažu dobile su igračice koje nijesu igrale na Evropskom prvenstvu, Anđela Bulatović igrala je 20-ak minuta, a Milena Knežević i Radmila Miljanić bile su u igri samo u prvom poluvremenu. Marina Vukčević nije mogla da nastupi, zbog stomačnih problema. Sve igračice su dale doprinos i na pravi način iskoristile priliku", kazao je trener Dragan Adžić.

Jagodina, koja je protiv Budućnosti doživjela šesti poraz, sjutra veče (19 časova) će ugostiti i drugog crnogorskog predstavnika, ekipu Bisera

Nakon nekoliko dana odmora za Novu godinu, Podgoričanke početkom januara nastavljaju pripreme za Glavnu rundu Lige šampiona, i meč u Đeru (2. februar). "Plave" će od 8. do 13. januara odraditi pripreme u Budvi i odigrati tri duela u Regionalnoj ligi, u gostima protiv Zaječara (19. januar) i Metalurga (21. januar), te protiv Vardara kod kuće (26. januar).

Jagodina – Budućnost 16:26 (9:12)

Jagodina - Dvorana: „Jasa“. Gledalaca: 400. Sudije: Karbeska i Ilijeva (Makedonija). Sedmerci: Jagodina 1 (1), Budućnost 5 (3). Isključenja: Jagodina 2, Budućnost 6 minuta.

Jagodina: Miladinović, Stevanović, Milanović, Radojević, M. Živković, Milošević 1, Jevtić 3, Tatalović, Tasić 1, J. Živković, Jović, Bartošić, Števin 2, Stefanović 9 (1).

Budućnost: Miljanić 3, Trifunović 2, Mendi 3 (1), Živković 2 (1), Bulatović 1, Nikolić 3, Božović 1, Voltering (devet odbrana), Ježić 1, Vukčević, Bralo (12 odbrana), Cvijić 2, Pavićević 6, Knežević 2 (1).

Bonus video: