Budućnost završila pripreme na Kopaoniku, ubrzo kreću kontrolne utakmice

Adžić ističe da je najteže bilo igračicama koje su bile na Mediteranskim igrama (Knežević, Miljanić, Mehmedović, Cvijić, Ježić, Gjorgijevska), jer su "imale malo vremena za odmor"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 22:22h

Desetodnevna faza priprema za rukometašice Budućnosti na Brzeću, na Kopaoniku, je gotova.

Trener Podgoričanki Dragan Adžić kaže da je ekipa imala odlične uslove za rad i ističe da je zadovoljan odnosom svih djevojaka, kao i činjenicom da su se igračice koje su stigle kao pojačanja uklopile u sistem podgoričkog kluba.

"Imali smo na raspolaganju salu koja je u sklopu hotela, radili smo na podizanju forme, a klima nam je odgovarala jer u Podgorici ne bi imali neophodne uslove za rad zbog visokih temperatura. Ono što je važnije od uslova je to da je odnos djevojaka bio sjajan, a nijesmo imali ni većih problema, izuzev činjenice da je Marina Vukčević napustila pripreme zbog virusa. Ostale djevojke su zahvajujući fizioterapeutima sanirale povrede i u punom su treningu. Sve što je bilo planirano smo i realizovali, a zadovoljan sam i pristupom novih igračica kod kojih je evidenta velika želja da ispune sve zahtjeve stručnog štaba i da se uklope u naš sistem", kaže Adžić.

Trener Budućnosti ističe da je najteže bilo igračicama koje su bile na Mediteranskim igrama (Knežević, Miljanić, Mehmedović, Cvijić, Ježić, Gjorgijevska), jer su "imale malo vremena za odmor".

"Ali su se i one vratile u pravi ritam i sada možemo da nastavimo sa pripremama u Podgorici i da se polako spremamo za prve kontrolne mečeve", dodaje Adžić.

Igračice će dobiti dva slobodna dana, a od 10. do 28. avgusta će trenirati u Podgorici.

Uskoro ih očekuju i prve provjere u pripremnom periodu, jer će 13. i 14. avgusta igrati protiv ruskog Astarhana, za koji od naredne sezone nastupa i crnogorska repezentativka Marija Jovanović.

"Uoči odlaska na turnir u Koprivnici, odigraćemo dvije utamice i odraditi dva treninga sa ruskim Astarhanom, kao i trening i utakmicu sa reprezentacijom Italije. Imamo dovoljan broj treninga i kontrolnih mečeva za ovaj period, a nakon turnira u Koprivnici, 1. septembra počinje i Regionalna liga", zaključio je Adžić.

Prvi zvanični meč u novoj sezoni, Budućnost će odigrati 1. septembra kada na startu Regionalne lige gostuje ekipi Zagorja.

Bonus video: